fagyalf Creative Commons License 2015.03.29 0 0 4798

A pénzügyileg korlátolt embert biztosan. Aki pénzügyileg kulturált azt kevésbé. Lásd korábban Posta Bank (hisztériával sikeresen bedöntötték)és most az Erste Bank. Egy kósza hírre sokan szaladtak az Erste-be.

Nem vagyok meggyőződve, hogy nem politikai háttérharc következménye a BudaCash és a Questor bedöntése. Ha annyira szar volt, miért volt befektetve több milliárd Ft a befizetett adónkból. Az államnak nem volna szabad spekulatív befektetéseket csinálnia(hűtlen kezelés?). Az így megkeresett pénzt nem tették, be a közösbe, hanem a vezetők tették zsebre(más kárára elkövetett nyerészkedés).

A Ft árfolyam esését is köszönhetjük hasonló okoknak, valuta kereskedelem. Amikor kormány váltás után először Rogán, másnap Kósa állt ki, azzal, hogy csődbe ment az ország. Két nap alatt több mint 50 Ft-os esés a valutákka szemben.  Ha lett volna bármi is, ami miatt lehetőségük lett volna megfeszíteni a bűnösöket, már a "négy legnagyobb vár fokán" száradnának "intő jel"-ként!

 

A befeketetések mögött, még ha fiktív is volt ott a biztosíték, de lehet nem az összest fizeti vissza.

De pl. az OVB, ha jól tudom, 25 millás biztosítást tesz minden ügylet mögé! Igaz ez az alkusz hibája miatt bekövetkezett problémára áll fenn!

 

Minden befektetésnek van kockázata. Még az ingatlannak is, nemesfémnek is vagy bármi másnak.

Előzmény: Tybeewriter (4797)