jzp2107 Creative Commons License 2015.03.27 0 0 48646

hehe, ha tudnád hogy nekem milyen nehezen ment az átállás a tuhuról az osm-re, mármint a szerkesztés

ha nem szerkesztettél tuhun sose, akkor nincs beidegződés amit le kell küzdeni :-)

igen, csak lemented mint poit, de a nevébe érdemes beleírni hogy kút

ha magad rajzolod fel akkor valami kód is elég (mondjuk egyetlen K betű) amiből majd otthon tudod hogy mi volt az

vagy pl felírod egy papírra vagy felveszed diktafonra (okostelón biztos van ilyen, ahhoz nem értek :-) hogy a gps által adott név (mondjuk 027) az egy kút

én mondjuk túrán nem papírozok meg nem diktafonozok, a gps-be írom be hogy mi micsoda (pedig elég nehézkes a gpsen szöveget bevinni, dehát ez van)

amiket fel szoktam jegyezni: úttípus váltást pl aszfaltról földút, földútról ösvény ilyesmi

jelzésváltást

azt is ha iránymenetbe kapcsolok és elhagyom az utat (azt nem kell felrajzolni)

pontokból híd, magasles (fedett vagy sem), sorompó, buszmegálló (van-e fedett beállója vagy nem), bolt, kocsma, kút, telefonfülke (pénzes vagy kártyás), szelektív kuka, pihenőhely

meg amit még esetleg térképre szeretnél rajzolni

magát a nyomvonalat meg tartalmazza a csiganyál

ezekből túra után 1-2 nappal míg emlékszel mindenre, fel lehet szépen rajzolni

én a JOSM-et használom, többi szerkesztőt nem ismerem

itt van hozzá egy guide

illetve van egy FAQ tuhu szerkesztőknek, ezt nem tudom merjem-e ajánlani, lehet hogy sok minden ismeretlen lesz, az nem baj, azokkal ne foglalkozz :-)

Előzmény: donjuan1984 (48645)