gomba2008
2015.03.24
|
|
-1 0
71559
|
Nekem is volt szép, méretes törpeharcsám a tóban, tavaly elpusztult. Szerintem végelgyengülésben. :))) Szóval.....semmiféle látható, érzékelhető kárt nem tett az ikrákban. Nyilván ette, hiszen ez a fő tápláléka, de az aranyhalak annyi ikrát leraknak, hogy így is a túlszaporulattal küzdök. Az egyetlen dolog ami miatt óvatosan kell bánni ezzel a bajuszossal a kerti tavacskákban, hogy ha elkezd szaporodni, akkor abból invázió lesz. Tehát vagy szigorúan egy példányt, vagy egyneműeket. Miután utóbbit nemigen lehet megállapítani, kettő már rizikó. Akkor sem rántanám ki. A megfigyeléseim szerint kifejezetten hasznos volt. Nem csak az ikrákon élt, mindent megevett amit a többi hal otthagyott. Igazi porszívóként működött, és nem kis látványosság volt, amikor az etetésre időnként feltolta széles pofáját, és koik között lökdösődve kaffogott a kajáért. A bomló szerves anyag nem tesz jót a kis vizeknek, a törpeharcsa ezt is megoldotta.
Az, hogy a horgászok nem szeretik, egy dolog. De egy kerti tóban, minden hal "behurcolt", hiszen mi hurcoljuk be őket nem? Én idén szerintem, behurcolok egyet a másik helyére. |
Előzmény: Messi70 (71558)
|
|