Sajnálom a történteket, de sejthető volt, hogy előbb-utóbb így lesz.
Már sokszor megbeszéltük, sokféle szurkoló van, van amelyik a 12. percben már fütyül, van amelyik kiesés után is azt számolja, hogyan tud menni a meccsekre. Én amolyan realista-emócionális alapon közelítem meg a dolgot. Nagyon is szeretem ezt a klubot, a közeget, a szurkolóit, néha még a játékosait is. De bazmeg, sehol nincs előírva, hogy asszisztáljak ehhez a mostani szarhoz. Ez ugyanis szar, nem érdekel, hogy mennyi a sérült, Madridban ugyanenniy sérült volt. Ott miért működött? A klubnak szurkolók, nem az aktuális edzőnek, játékosnak. Húsz éve szurkolok ennek a klubnak és egy napját sem bánom, de senki ne kérdőjelezze meg, hogy ki milyen szurkoló. Én kurva mérges vagyok az idei és a kb. három éve tartó szezonokban futó csapatokra. Semmit nem adnak a szurkolóknak vissza.
Amit ebből ki akartam hozni, hogy ezt a szezont nehéz nem kurvaanyázva minősíteni. Aki meg tudja verni a Realt simán idegenben, hogy akár 7:3 is lehetne, az miért nem tud otthon egy fáradt Leverkusent szétszedni? Óriási hozzáállásbeli problémák vannak, tulajdonképpen Magath első szezonja óta elképesztő morális üresség van, akkor lehetett egy Moritznak, Matipnak, Zambranónak, Schmitznek szurkolni. Azóta pár sajátnevelésen kívül egy volt Real Madrid sztáron lehetett érezni, hogy érdekli a szereplésünk. Huntelaart sem érdekli, fasznak kellett vele hosszabbítani? Mit csinál itt egy Boateng? Egy Khediránál, Nastasicnál sem érdekel, jó focisták-e. Érdekelje a Schalke, dögöljön meg a pályán, mint Eigenrauch, vagy Wilmots. ENNYI az elvárásom.
Az a kapcsolat, ami csak adáson működik, nem működik. Viszontkapás is része, és itt most nem BL győzelemről, meg bajnoki címről beszélek, hanem hogy kimenjenek és megverjenek egy kurva Dynamo Dresdent, ne kapjanak ötöst Chelseatől, Realtól. Leszarom a körülményeket, nem érdekelnek. A klubot képviselik. A klubomat, ami Huntelaar és Boateng előtt is létezett és ami azután is lézetni fog, miután már vége a karrierjüknek. A másik problémája pedig az egyoldalú kapcsolatnak, hogy nincs számonkérés. Ha mindent elfogadunk és nincs kinyilvánítása annak, hogy rossz felé megy a dolog, akkor az kurva rossz felé fog menni és előbb-utóbb megállíthatatlan lesz. Fogadjunk el mindent Heldtnek, emeljük a fizetéseket, vegyünk megint egy sztárjátékost a Real Madridbül? Ez az út??? Tőlem egy rossz szót nem hallana senki, ha a sok - lófaszt nem nyújtó - sztár (sztár, hahaha) játékostól megszabadulnánk és ilyen Ayhan, Uchida, Choup-Motingokkal nyomnánk a hetedik (vagy akár 12., bár nem hinném) helyért. De ha itt van egy Boateng, Huntelaar, Nastasic kurva sok millióért, akkor elmondom az elvárásaimat. Nem a klubbal szemben (annak hiába mondanám, a címer és Kuzorra nem tud válaszolni), a játékosokkal és a vezetőséggel szemben.
A stílus meg miért ilyen fontos? Hogy valaki már csak kritikusat tud írni? Mégis mit lehetne írni a dortmundi 0:3-ról???? Az mi volt, továbbra sincs válasz arra a szarra! Azt mondták reakció kell, volt egy másfél meccsnyi reakció, aztán megint hígfos. Most lesz egy 1:0 Augsburgban, az megint reakció lesz? Aztán jön a szar foci megint???? Mit lehet írni erről a hozzáállásról?
Igazából nekem is elegem van.
A legjobban az fáj, hogy ezek a pályán tébláboló lusta milliomosok szétugrasztják a szurkolókat.