Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2015.03.15 0 0 3

Engem most ez a rizikó kötvény, mint leendő finanszírozási intézmény érdekel. Ha most gründolnék egy kft-t, meg elkezdenék kibocsátani 300 milliónyi kötvényt, szóval ez most nevetségesen hangzik, senki nem venne komolyan. Ha viszont beállna mögé pár pénzügyi szervezet, meg tisztázódnának a törvényességi dolgok és felkarolná valamelyik politikai erő is, akkor 1-2 év múlva már mint valós lehetőségről beszélhetnénk. Engem most az érdekel, hogy hol a koncepció buktatója, milyen szabályozásra kell nagyon odafigyelni.

 

Nem tudom mit értesz az alatt, hogy "Ne keverjük a közös tulajdont a kölcsönnel." A kötvény az egyfajta kölcsön, tulajdonlásról szó sincs. Egy olyan kölcsönről van szó, amelynek a megtérülése rizikós, de ha bejön, akkor nagy hasznot hajt majd. Mint írtam, ez nem kickstarter lenne, ez kötvény lenne, nagyon magas kamattal, de nagyon nagy rizikóval. Ugyanakkor nyilván a kickstarter lenne az alap. A StartUp cégek bemutatkozót gyártanának, elmondaná(k), hogy mire kell a pénz, mekkora megtérüléssel kecsegtet, mennyi tőke kell a kivitelezéshez, stb...

 

A commedáról én a Miért buknak el nemzetek? c. könyvben olvastam először. A 6. fejezet "Eltávolodás" címmel meséli el a történetet.

Előzmény: iamtwo (1)