Sborisz Creative Commons License 2015.03.13 0 0 204

Sziasztok! Ma kaptam egy mailt ide is kiteszem, hátha segít vkinek:

"Végig olvasva a Pinnacle 14-es topikot nem találtam választ problémámra. Kérlek,ha tudsz válaszolni a következőre, előre is köszönöm: Három éve használom a fenti progit, főleg útaimon készült videóimat szerkesztem vele és blu-ray-ra kiírom. Törlöm mindig az előző projecteket, de így is nagyon fogy a helyem a winchesteren. (500 GB van benne  mínusz a Win, Pinanacle 14 és egyébb programok) Legutóbb már külső HD-ről adtam be a kamera által készített fájlokat. Tegnap oda jutottam már, hogy volt 25 GB-om a winyón, a My project szerkesztés (12 GB)és Blu-ray írásom még sikerült, de a lemez kivétele előtt (már korábban is ) láttam, hogy kb. 2X-es hely kell, ami mikor kész a lemez és törlöm a kész my projectemből az elkészült fájlt, gyakorlatig mindig visszajön. Most elveszett  kb. 12 GB  a  12 GB  kész fájl törlése után.  Tehát hova lett. Valami ideiglenes fájl készült, ami most nem törlődött?? ( most először használtam a lemez készítéskor az elkészülés után a PC kikapcsol beállítást. Számított ez ? ) Mit tanácsolsz, hogy több helyem legyen. A registry cleaner nem segített...."

Válasz hozzá:

Kár BR lemezt használnod én MKV formátumban készítem minden filmemet, mert hasonló vagy jobb a minőség mint a BR és pendrivon tárolható. Ez kevesebb mint a BR lemezek ára..és bármikor módosítható
De nem ez volt a kérdésed...  :)
Ne haragudj ha kicsit értetlen leszek, de :
1.) csak a projektet törlöd vagy a beimportált nyersanyagot is?
2.) Ha úgy csinálod a filmet hogy az anyagot beimportálod ( a gépre teszed) akkor kellene még egy vinyó amire pl. tárolod ezt a nyers anyagot. A vágáskor innen kéri le/ kérné le a program a klippeket.
3.) Ha u.n csökkentett módban készíted a filmet( azaz nem a nyersanyagot mented a vinyóra, hanem a szerkesztéskor csak egy rosszabb minőségű--előnézeti--nyersanyaggal dolgozol, akkor a timekód alapján, a program a klipjeidből csak a szükséges méretű anyagot importálja és azt húzza be a vinyóra. Ebből készíti a kész filmet mindennel együtt. Ez sok helyet foglal.Tehát ha végeztél a szerkesztéssel akkor beimportálja a szükséges fájlokat majd ez alapján elkészíti a kész filmet. Azaz beszedi a nem kevés alapanyagot---igaz annak csak egy részét --majd csinál egy kb. ugyanakkora kész BR anyagot.
A C meghajtódon kell lennie egy olyan mappának amibe behívja ezeket a fájlokat; azt kellene megkeresned és a régebbieket törölni. Én pl. egy vinyóval csak a programokat kezelem, tárolom. Egy másik fizikailag külön vinyora rakom az egyéb dolgokat.

Ez esetben ugyanis a C meghajtod--operációs rendszered merevlemeze-- nem lesz unos-untalan  tele írva adattal majd törölve és nem maradnak utána töredékek a rendszerlemezeden.
Másik előnye ennek a módszernek( 2 külön fizikai merevlemez) hogy amíg a vinyó dolgozik a programmal a másik bármikor kész neki az ehhez szükséges adatokat szolgáltatni.
Remélem segítettem....
:)