Tavaszi Széll Creative Commons License 2015.03.08 0 0 48181

Elnézést kérek tőled, de csak részben van igazad. Szóval:

 

A kalóz kék jelzések felfestése Hernádcécén rendkívül inkorrekt volt, ebben egyetértünk.

 

"A hivatalos OKT út a Fancsal - Abaújdevecser - Encs - Gibárt - Hernádcéce irány."

Ebben sincs ellentmondás köztünk.

 

"Nincs és nem volt régi és új útvonal. Mindig ez volt ... az OKT nyomvonala."

A hobo-bobo által mellékelt, 60-as évekből származó OKT igazolófüzet részlet térképvázlata (48166. hsz.) ennek azért rendesen ellentmond. Könyörgöm, a "Másfél millió lépés ..." stábja sem a Gibárt - Encs - Abaújdevecser - Fancsal útvonalon haladt.

" ... és a jövőben is ez lesz az OKT nyomvonala."

Mennyire távoli jövőben? Idén? 10 év múlva is? A XXII. században is? Ha Gibártot elfoglalják a pirézek, akkor is? :-) Egy részük ugyan nehezen indokolható, de az OKT nyomvonalán az elmúlt fél évszázadban bekövetkezett változások száma egy kisebb kötetet felölelne, de ebben a kérdésben vannak nálam kompetensebb személyek is (Rakk Gyula, hobo bobo).

"Az egy más dolog, hogy a nagyformátumú MTSZ szakbizottság szerintem átgondolatlanul erre a részre (Abaújdevecser-Méra-Hernád-híd-Hernádcéce) javasolt egy K+ jelet.   

E csábítás ellenében viszont   pecsételőhelyet tenne Encs vá.-ra." 

A Kék + jelzés - provizórikus - felfestése milyen csábítást jelent? Csalást? Rövidítést? Számtalan ilyen van az OKT nyomvonalán. Az (Abaújdevecser) - Encs - Gibárt aszfaltozott szakasz is csábít - a lóerők igénybevételére. Gibárt bélyegzőhely eddig is kizárta a Méra és Hernádcéce közötti híd "csábításának" lehetőségét.

"Az a fahíd most nem volt szerencsés képválasztás, mert felkavarja a hibás beidegződést."

Az a fahíd több évtizeddel ezelőtt még ott volt az OKT nyomvonalán. Miért kellene elhallgatni? Sportszerűtlen leszek a hasonlattal: a "brezsnyevscsinában" (a brezsnyevi érában) hasonló indoklással (felkavarja a hibás beidegződést) tették indexre Szolzsenyicinnek a GULÁG poklát bemutató műveit (Ivan Gyenyiszovics egy napja, Rákosztály, GULÁG szigetcsoport, A pokol tornáca).

Előzmény: garass (48174)