...slr... Creative Commons License 2015.03.05 0 0 6581

Félve kérdem meg, hogy tisztítani próbáltad-e már. Nekem volt olyan tapasztalatom, hogy beszáradástól, lerakódásoktól vált folyóssá egy toll, mert a tinta és a levegő gondosan megtervezett áramlási rendszere megváltozott. 

Mindig tetszett a Hemisphere, de odáig soha nem jutottam, hogy legyen egy ilyen töltőtollam. Egyszer elcsábultam egy golyóstollra, ami aztán nagyon rövid időn belül elveszett / eltűnt / ellopták, ezt intő jelnek tekintettem, és nem lett több Waterman-em. Amikor azt a golyóstollat vettem, akkor a Parker mélyrepülése már megkezdődött, talán épp a Gillette portfóliójában vergődtek, sorra tönkretéve a legjobb gyártmányaikat a betétekkel együtt, és akkor épp a Waterman kínált még jó golyóstollbetétet. Ez már történelem, azóta mindkét cég a szennyestartó-óriás, a Rubbermaid (egy darabig a Curver is hozzá tartozott) része, csakúgy, mint a Rotring. De legalább valaki megmentette ezeket a márkákat az utókornak, részemről hálás vagyok érte, hogy nem a teljes megsemmisülésből, hosszú szünet után kell újraépíteni, mint a KaWeCo-t, és nem került teljesen gagyi cég kezébe a márkanév, mint ahogy ez több márkával megtörtént.

Előzmény: Törölt nick (6580)