Mungo Creative Commons License 2015.03.04 0 2 2486

Ha tényleg nem érted, hogy miért nem jó felhozni ebben a topikban azt, amikor egy élőlénybe idegen sejteket visznek be, amely idegen sejtek az akceptor lényben szaporodnak ugyan, de az akceptor lény génkészletét nem változtatja meg, ezt a változást, amit az adott élőlényben létrehozott, nem tudja szaporodásakor tovább adni, akkor tényleg nem értem mit akarsz propagálni ebben a topikban.
Ez, amit felhoztál nem egyébb mint amikor az ember, vagy bármely más élőlény fertőződik bármilyen más mikroorganizmussal. Jelen esetben emberből származó sejtek szaporodtak egerekben úgy, hogy az egér génkészlete sértetlen maradt.

Hogy jön ez az elképzelt GMO okozta szörnyűségek taglalásához? Erre azért valami elfogadható magyarázatot kellene adnod, vagy beismerned, hogy fogalmad sincs arról amiről értekezel.

A laborból elszabadult bacilus esete legalább ennyire topik idegen, hiszen nem egy mesterségesen előállított, vagy gén módosított szervezetről van szó, hanem egy a természetben meglévő baci és éppen az ellenőrzés hatékonyságát bizonyítja, hogy a gyanú felmerülése esetén is beavatkozik a hatóság (még azt sem tudják, hogy tényleg a laborból szökött meg, vagy egyszerűen csak behurcolták), pedig csak oltóanyagot szerettek volna előállítani, minden génmódosítási szándék nélkül.

Megint csak felmerül a kérdés: Mi köze ennek az esetnek a génmódosítás elképzelt borzalmaihoz?

Előzmény: togent (2485)