togent Creative Commons License 2015.03.02 -6 0 2474

Egészséges, napérlelte narancsokból készült narancslé, 100% narancsból, tartósítószer nélkül!

 

Csábítanak a reklámok, ám úgy tűnik a valóság kicsit árnyaltabb. A narancslé készítésekor a tartósítás során elveszíti íz és illatanyagait, amit a palackozáskor "flavor pack" hozzáadásával pótolnak. Mivel az ízanyagokat is a narancs héjából állítják elő vegyi úton, nem kerül idegen forrásból származó adalékanyag a kész italba, nem is kell feltüntetni, hogy nem eredeti, hanem mesterséges úton előállított (manipulált) íz és illatanyagokat tartalmaz az italunk.

 

Alkalmazzuk a GMO-knál megismert "lényegi azonosság" elvét!

Ehhez először feltételeznünk kell, hogy nem a folyamat, hanem a végtermék számít!

Nem tehetünk tehát különbséget eleve a frissen facsart és a pasztörizált, légtelenítve tárolt, majd mesterségesen felturbósított lé között.

A végerméket vizsgálva viszont lényegében ugyanazokat az összetevőket találjuk mindkét italban, legfeljebb más arányban.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy semmiféle tudományos alapja nem lehet annak, hogy különbséget tegyünk a frissen facsart és a pasztörizált narancslé között.

Lényegileg azonosak hasonlóképp ahogy a GM és a hagyományos élelmiszerek is.

 

http://lajk.hu/2015/03/01/nem-termeszetes-narancstol-olyan-finom-narancsle/

Az ízcsomag vegyületeit is narancsból (narancsolajból, narancshéjból) állítják elő – nagyrészt azokból a melléktermékekből, amelyek a facsarás után visszamaradnak. Ezeket aztán komoly kémiai változtatásoknak vetik alá, gyakorlatilag alkotóelemeire bontják, és összeraknak belőlük valami olyasmit, amit a narancslégyár kért. A lényegen ez nem változtat: technikailag ez is narancsból készült, így a “100% gyümölcstartalom” felirat nem hazudik.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Orange_juice

while fresh-squeezed juice naturally contained about 1.19 milligrams of ethyl butyrate per liter, juice that had been commercially-processed had levels as high as 8.53 milligrams per liter.

 

http://www.ars.usda.gov/is/pr/2004/040915.htm

To help develop higher-quality flavor packs that more closely mimic fresh juice flavor, volunteers have been enlisted to sample reconstituted juices containing various orange juice flavor compound mixtures.

 

 

Azt hiszi, a narancslének a narancstól van olyan jó íze? Hahahahaha!

A 100%-os narancslé 100%-a trükkösebben készül, mint a Fidesz kétharmada. Elmondjuk, hogyan. Tovább »

forrás: Index.hu

 

Félreértés elkerülése végett most nem közvetlenül a GMO-król volt szó, hanem a szabályozásuk során alklmazott elvről, a lényegi azonosság elvéről, ami alapján azonosnak tekinthetünk két eljárást ami akár alapjaiban különbözik egymástól.