firesharker Creative Commons License 2015.02.28 0 0 52

Egy-két gondolat, ami a napokban eszembe jutott:

 

1. Nagyító:

A nagyító funkció nekem tetszik, szerintem sokat fogom használni. Néha kicsit fárasztó memorizálni, hogy merre ment az út, egy néhány%-os átlátszóság szerintem segítene. A google pl. az út szélét kékre színezi amikor kérés nélkül útvonalat tervez otthonról egy keresett helyre.

 

2. Még mindig nagyító:

Magassággrafikon nézegetésénél szerintem jobb volt a régi pötty. A vékony vonal végét sokkal nehezebb észrevenni és nem látom a tervezett útvonalat, csak ha rángatom az egeret. A magasság függvényében változó vonal és a számérték is felesleges, inkább a grafikont nézi az ember, ott látja összefüggésében a profilt, nem kell gondolkodnia, hogy most nőtt vagy csökkent a szám, és ha igen, milyen mértékben. Szóval ezt a funkciót én kiszedném, vagy összekötném a nagyítóval: ha be van kapcsolva, akkor megmarad, egyébként piros pötty az útvonalon.

 

3. Eltakart útvonal:

Miután megterveztem egy szakaszt, megnyomom az Ugrás az útvonalhoz gombot (amit inkább ugrás a szakaszhoz / szakasz megjelenítése gombnak kéne hívni), akkor szépen odaugrik, viszont nem veszi figyelembe, hogy a Munkalap, meg egyéb toolbarok letakarják a térkép jelentős részét. Nyilván az lenne a jó, ha a látható területre fitelné.

 

4. Útvonal elnevezhetőség:

Csak én nem találtam meg ezt a lehetőséget? Szakaszt el tudok nevezni, útvonalat nem.

 

5. Hillshade:

Az az igazság, hogy a montis nézetet nagyon ritkán használom (jelkulcs híján nem tudom megfejteni a jelölést, meg mert a turista és tájfutótérképek nyelvétől nagyon eltér az ösvények-földutak jelölése), viszont a domborzatárnyékolása nagyon szép és szemléletes, szívesen látnám a városi térképen is, legalább bekapcsolható layer formájában. Szerintem nem rontja a sík területek olvashatóságát.

 

6. Útvonal letöltés:

Ha egy útvonalat kijelölök (minden szakasza zöld) akkor a letöltés gomb továbbra is "szakasz letöltése"-t mutat, viszont nem csinál semmit. Gondolom itt az lenne a jó, ha készítene egy gpx-et, benne az összes szakasszal. (Jó kérdés, hogy összefűzze-e az azonos kezdő/végpontú szakaszokat.)

 

(7. Zárójeles hibajelentés:

7.1.3-as Safari alatt nem láthatóak a szakaszra vonatkozó kis gombok (letöltés, megosztás, stb.), Firefox-szal megy.)

 

Köszi a fejlesztést! Ha egyszer felrakod githubra, akkor remélem hozzá tudom tenni a részemet forráskód formájában is.

Előzmény: dap78 (49)