nemértekhozzádeérdekel Creative Commons License 2015.02.28 0 0 4785

Tisztelt illetékesek!

 

Létezik olyan befektetés amit csak kizárólag a tanácsadó cégen keresztül lehet elérni? 

Arra gondolok, hogy pl egy UNIQA premium 100 életbiztosításról sehol nem találok felvilágosítást... legalábbis a neten nem. 

 

Egyébként az, hogy az emberek ennyire pénzügyi analfabéták -ahogy én is, sajnos pont a rengeteg ráfázott ügyfél által negatívnak címkézett tanácsadó cég miatt van. Nem vagy csak nagyon nehezen bízok meg én is az ilyen-olyan befektetésekben de szerintem még mindig jobb helyen van a pénzem egy életbiztosításban mint a párnába varrva vagy a bankban. Pláne ha van valamennyi rendszeres megtakarítása az embernek. Ha már csak azt kapom vissza inflációt követve (egy minimális kamat reményében:) ) amit beraktam szerintem már jobb mint a bank.

Pár éve megkeresett egy ismerősöm és ajánlgatott  ezt-azt de olyan nyelvezetben beszélt nekem a hozamokról meg a költségekről amit még tagolva se értettem. Mikor rákérdeztem csak újabb számomra érthetetlen dolgokkal érvelt. Jó lesz ez, tuti befektetés stb. ennyi volt a lényeg. 

Legutóbb én kerestem fel egy tanácsadót aki talán egy kicsit érthetőbben magyarázta a dolgokat de a buktatókra nem tért ki csak miután rákérdeztem konkrétumokra.

 (Aztán persze voltak olyan tanácsadók is akik gyakorlatilag megmondták, hogy mit akadékoskodok ha nem értek hozzá(!))

Lényeg, hogy tökmindegy kihez megy a magamfajta ha lövése sincs a dologról de szeretne befektetni valamibe, akkor kénytelen megbízni a tanácsadóban. Viszont bármilyen körültekintő az ember akkor is megvezethető. Remélem nem fázok rá én se de mivel nem győzöm hangsúlyozni nem értek hozzá lehet, hogy előbb megszívom mint aki jártas ezen a területen.

 

Üdv!