Törölt nick Creative Commons License 2015.02.25 -1 0 8297

Szia!

 

Nekem is egész éves allergiám és asztmám van (gyógyszerekkel kezelt).

Évek óta használok egy Bionaire-típusú olcsó (eredetileg tizenezer forintos) ionizátoros légtisztítót (én a Vaterán vettem 6.000 Ft-ért használtan). Eszméletlen mennyi port kiszűr a HEPA filterével és az előtte található szivacs előszűrővel. A következőkre figyeljetek a vásárlásnál (ezek csak az én eddigi tapasztalataim):

 

- minél nagyobb felületen szívja be a tisztítandó levegőt

- minél lassabban áramoltassa vissza a szobába a megtisztított levegőt (porfelverő hatás!)

- padlóra soha ne tegyétek (padlószőnyegre meg pláne ne mert a legkisebb port is felveri amit aztán a Ti tüdőtök fog kiszűrni a levegőből)

- célszerű IONIZÁTOROSAT venni mely készülék negatív töltésű ionokkal bombázza a helyiség levegőjét. Ezek a negatív ionok elnehezítik a porszemcséket (mert hozzájuk tapadnak) melyek aztán így "leszállnak a padlózatra és nem lebegnek fejmagasságban. Az ionizátoroknál arra kell figyelni, hogy komoly mennyiségű ÓZON-t ne termeljenek mert az mérgező. Tapasztalataim szerint az ionizátor mint magas feszültséget előállító készülék kifejezetten zavar(hat)ja az egyes elektromos berendezéseket (pl. mobilom) így célszerű minimum 2 méter távolságra tenni. A piacon kaphatók több százezer forintos készülékek is melyek biztosan nagyon jók lehetnek, de az egyszerű halandóknak mint én is megfizethetetlenek. Egy olcsó készülék is lehet jó, ha a kiválasztásánál körültekintően jártok el.

 

Üdv.: Fresh-air

Előzmény: croutisse (8289)