LTamas89 Creative Commons License 2015.02.23 0 0 4781

Üdv!

 

Régóta várok egy ilyen értelmes, összeszedett, normális hozzászólásra! Nagyrészt egyetértek azzal, amit írtál, abszolút igazad van; és én is hasonlóan kritikusan szemlélem a saját "piacom".

 

Pár kiegészítést teszek viszont, ha megengeded:

 

1) Bár valóban a BCE-GTK pénzügyön végeztem, de sajnos nem érek el mindenhova. Természetesen a saját csapatomat képzem, és a szűk igazgatóságban dolgozókat képzem, ahogy tudom, plusz alkalmanként meghívnak más csapatokhoz, ez kevés. Több ezren vagyunk OVB-sek. Mivel nem törvényi elvárás jelenleg a komolyabb szakirányú végzettség, így képzetlen tanácsadók mindig lesznek. Én azért tudok csak felelni, hogy az én struktúrám minőségben dolgozzon. Ezért viszont mindent megteszek.

 

2) A GENERALI Megoldás G90 TKM-je, ami ugye 0,95-3,91% egy kicsit ellent kell mondanom. Fontos, hogy a GENERALI azok közé a biztosítók közé tartozik, ahol az alapkezelési díjat (tipikusan: 1,75%) NEM külön vonják le, hanem minden nap, minden eszközalap már azt az árfolyamadatot teszi közzé, amely MÁR TARTALMAZZA az alapkezelési díjat is. Ez részvényalapokra éd egyéb eszközalapokra kivétel nélkül igaz! (Egy teljesen mozdulatlan instrukentum egy évi -1,75%-os csökkenésű árfolyamként látszana.) A GENERALI által hivatalosan közzétett árfolyamok és hozamok már az alapkezeléstől tisztított értékek, a bruttót nem is látjuk! Ebből a megfontoslásból - de csak a GENERALI és pl. az Allianz esetében, aki ugyanígy jár el - közelebb áll a valósághoz, ha részvényalapoknál is a TKM alsóbb értékeivel számolunk, amikor a biztosító által kimutatott hozamokból levonjuk! (Én ügyfélnél 2%-al szoktam...)

 

üdv,

Lantos Tamás, közgazdász

Területi Vezető

OVB

Előzmény: Graham's_Heritage (4780)