ez-Ben Creative Commons License 2015.02.22 0 0 31

 

 :)) Nehogy azt hidd, hogy ez a disznócska a házban valami új találmány, amikor Te még karon ülő sem voltál mi már- topik nélkül is - javában malacoztunk, ami nem összetévesztendő a malackodással.

...történt, hogy a szülők és nagyszülök elmentek a földekre dolgozni és nekünk gyerekeknek pedig az állatokat kellett otthon ellátni, főleg itatni. A konyhaszekrényben egy nagy lábas paradicsomos káposzta biztosította az ebédünket és majd ha megtér a család az együttes vacsorát is.

 Ment a nagy játszás az udvarin, mi sohasem unatkoztunk. Közben, persze tettük a dolgunkat is, a kismalacok 4-5 db nagy haverok voltak, jól "beszéltük" a nyelvüket és kivánságukra kiengedtük őket egy kis futkározásra az udvarra. Közben, ment a játék ezerrel. A kismalacok, betértek a nyítva felejtett konyhaajtón a házba- és bár nem voltak kiképzett szarvasgomba kutatók- a paradicsomos káposztát felfedezték és kínyitva a nem éppen patentra záródó konyhaszekrény ajtaját, nagy csámcsogás közepette felfalták a lábos tartalmát.

...Ebből verés lesz, mármint nekünk, mikor megjönnek a szüleink, állapítottuk meg egyhangúan. Vészhelyzet...persze gyorsan megfelelő stratégiát kidolgozva. Kismalacokat megmosdatni, nagyon rendesen tűrték, az árulkodó jeleket eltüntendően...konyhát felmosni, konyhaszekrényt rendbe tenni. És amikor meghallottuk az ismerős lovaskocsink közeledő zörgését, teleittuk magunka rendesen vizzel...az egységes klottgatya viselés jól mutatta, hogy nagyon tele van a hasunk.

Aztán vidáman közöltük, hogy olyan finom volt a paradicsomos káposzta, hogy mindet megettük. ( A valóságban persze utáltuk és csak a zsíroskenyeret szerettük :) Így aztán Édesanyánk mosolyogva elégedetten fogadta a hírt, mégha oda volt is a vacsora.

 Na majd ők akkor esznek mást...de jó Anya lévén, azért megkérdezte nem ennénk-e esetleg még egy kis zsíroskenyeret...de Nagymama határozottan megtiltotta, lévén, hogy még megüli a gyomrunkat annyi paradicsomos káposzta után.

 Így aztán éhesen tértünk nyugovóra, de megerősítve azt a mondást . "Éhes disznó makkal álmodik" " azaz estünkben... zsiroskenyérrel.

 Ezzel az őstörténettel csak a mai ( Házas malacosok :) előtt akartam tisztelegni. 

Előzmény: kanga 1 (29)