Peti--- Creative Commons License 2015.02.21 0 0 199

Van egy kevés tapasztalatom K-50 + Sigma 17-70 párossal testközelből is, nem csak ez a pár 1,5 megás kép. Ezen kívül pár éve használok Pentaxot, és tapasztalom hogy áll a zajhoz (már a RAW-ot is szűri alapesetben is), egy pár képet készítettem már mindenfajta minőségű és fajtájú objektívvel, készítettem már elő néhány képet web-es használatra, és ezeket a tapasztalataimat vetettem össze a bemutatott képekkel. Nem egyel, megtiszteltem azzal a készítőt, hogy az összeset megnéztem, nem is egyszer. Hát csak az jött ki a dologból, hogy a fizikát meghágni csak nem lehet, ISO 3200-on csak úgy van zajmentes kép, ha a részlet is eltűnik.

Hogy ide miként kavar be az AF? Nem tudom... Ha arra gondolsz, hogy kevés fényben téveszt a K-r és a K-5, akkor ez igaz, ez tény. Habár a K-5 esetében ezt szoftveresen meg tudták javítani. Ennyiben tér el a K-5 és a K-r fókusza, mert a K-r esetében erre a szoftveres beavatkozásra nem volt lehetőség. Ezzel együtt az AF jól teljesített, gyors volt és pontos. Csak volt egy viszonylag éles határvonal a fény mennyiségét tekintve, ahol kellett egy -10-es expokorrekciót adni a gépnek, hogy pontos legyen. Az az én pechem, hogy a lakásban szinte minden szobában úgy sikerült a világítást megcsinálni, hogy e körül az érték körül mozog a szobákban a fénymennyiség, ha este fel van kapcsolva a lámpa... A Pentax a K-5 II-ig ugyanazt az AF rendszert farigcsálta, előrelépést a K-3 hozott.

Előzmény: Tab (192)