Törölt nick Creative Commons License 2015.02.21 0 0 29

Mivel a net egy virtuális dolog, a klf technológiák tetején létező "közmegegyezéses képzelt semmi", ami maga is évről évre hónapról hónapra változik, semmi akadálya, hogy létrehozd a "saját luxusnetedet".

 

Felmerül persze a kérdés, hogy tartod távol a szerinted nemkívánatos elemeket, vannak ilyen zárt helyek most is a neten, változóan "sikeresek",...

 

Általában igaz az, hogy amit szeretnél, az nincs, és nem is lehetségs, a hőskor soha semmiben nem jön vissza, nem lesz mégegy woodstock, hacsak a történelem meg nem bicsaklik és meg nem ismétli önmagát véletlenül 100%osan.

 

De erre nemcsakhogy kevés az esély, hanem ez már filozófiai kérdés,hogy egy ilyen kívánság értelmetlen is.  

 

Mert egy állapot épp attól értékes pl egy fejlődési skálán, hogy dieiglenes, időleges, csak pillanatszerűen megélhető, és megismételhetetlen.

 

Az viszont tipikus magyar reflex, hogy vágyjunk a csakis fejben megszépített múlt egy pontjára utópisztikus reménytelenséggel visszamenni, de véletlenül se azon gondolkodjunk, hogyan hozzuk ki abból ami most van, vagy akár holnap lesz a lehető legtöbbet, legjobbat, stb.

 

Pedig ez előtt az ország előtt hihetetlen informatikai lehetőségek állnának, "prolikkal és minden mással" együtt is, az informatikai beágyazottságunk a közös virtuális tudatban a létszámunkhoz és a világpiaci súlyunkhoz képest hatalmas, ebből könnyen megteremthetnénk akár a vágyott szebb jövőt is önmagunk és utódaink számára.

 

Csakhát ehhez nem idióta kormányzati internetkonokságokat kellene tartani, és nemzeti tűzfalakról és barikádokról ábrándozni, hanem tudatosan felülni a trendek tetejere és hagyni, hogy menjen minden a maga útján, ahol lehet lökni, tasztajtani, tolni rajta.

 

Előzmény: Kriptaszökevény (20)