Peti--- Creative Commons License 2015.02.20 0 0 156

Ugyan erre használtam én is a Pentaxot. Végigjártam az M42 - M - KIT obi (f/sötét) - Minőségi obi vonalat, ebben a sorrendben, és a végén éreztem, hogy összeállt, már csak egy jó gép kellett volna, mert a K-r keresője és AF-e nem épp a legjobb, amikor kaptam egy olyan ajánlatot FF-re, amit nem tudtam kihagyni.

A 18-135 pontosan arra készült, hogy ennyi felé mozduljanak vele. Az már a Te döntésed, hogy az általa nyújtott minőség megfelel-e. Ha igen, akkor nyert ügyed van.

Az is lehet opció, ha ebben gondolkodol, hogy megveszed valamelyik gépet és használod-használod, jó sokat, aztán kielemzed a sok képből, hogy melyik az a tartomány, amit sokszor használsz, és e mellé veszel egyet oda. Erre vannak nagyon jó programok, amik segítenek a statisztika elkészítésében A 18-135-ös tartomány az, ahol egy átlag fotós a képei nagyon nagy részét készíti, mindig jól jön ez az átfogás. Ha egyben van, akkor kényelmesebb, ha többől áll össze, akkor jobb képminőség érhető el. Imádtam portrézni az 50-135-tel tele végén nyitott rekesszel. Ezt pl nem tudja a 18-135. De 50-en sem.

Előzmény: firecrest (154)