Mazsola0070 Creative Commons License 2015.02.18 0 0 1266

"Kíváncsi lennék egyébként egy olyan statisztikára, hogy hányan és kik tudnak ma CSAK a könnyűzenéből megélni, illetve mi lesz azoknak a tehetségkutatósok sorsa, akik nem tudnak."

 

Ezzel kapcsolatban Pásztor Annának volt még az első részek valamelyikében egy mondata, hogy manapság csak könnyűzenéből szerinte a zenészek/énekesek cca. 5 %-a tud megélni, és eszébe se jusson egyik bejutottnak se azonnal teljesen feladni az eddigi életét, mert senki és semmi nem garantálja - még ha sikeres lesz is a tehetségkutatóban - hogy ebből meg fog tudni élni. Először munka mellett fusson be zenészként, aztán már ha meg is tud élni belőle, akkor váltson.

 

(Arra volt ez reakció, hogy valamelyik hölgy, aki talán a legjobb 24-be jutott be előadta, hogy már hagyja ott a munkahelyét, meg lakást bérel Pesten...)

 

Egyébként meg gondolom az lesz a sorsuk, mint az olyan embereknek, akiket egyszer egy rövid időre nagyon magasra emelnek (siker, pénz, csillogás...), aztán hirtelen elengednek, aztán elfelednek.  Jobb esetben baromi nagy pofára esés, rosszabb esetben (ha ezt nem tudja pszichésen feldolgozni) bele is betegedhetnek (volt rá példa).

 

Egy valamikori agyonajnározott gigamegahiperszupersztár pl. néhány hete egy étteremben az ebédünket szolgálta fel.....

Előzmény: BitterSweetSymphony (1261)