f.ildikó Creative Commons License 2015.02.13 0 1 277

És ehhez kapcsolódva, le is írok néhány gondolatot.

Január 31. volt a 2015-ös tagdíj befizetésének határideje (4000 ft). Persze lehet később is belépni, és a tagdíj akkor időarányosan csökken, de a folytonossághoz célszerű betartani.

Szóval, minap jött a januári banki értesítő, benne néhány tagdíj befizetés és a különféle banki költségek, ami ebben a hónapban már 3x annyi, mint az előzőben. Osztok-szorzok, ez bizony innentől éves szinten kb. 15 ezer lesz. Hupsz! A tavalyi évben ingyenes volt, ez valami első számlanyitási kedvezmény. Összedugtuk a fejünket és arra jutottunk, hogy megkérdezzük milyen lehetőségeink vannak .... bementem hát a hozzám legközelebb eső központi bankfiókhoz. Hm. Nem intézkedhetem, mert nem budapesti bejegyzésű az egyesület, max. át lehetne hozni, egy új számlaszámot nyitni és kellenek hozzá ilyen-olyan papírok, kb. másfél óra és kész. Ok. Aztán tovább gondoltam. Bankszámlánknak lenni kell, ezt előírják. Néhány hivatalos helyen kötelezően be is kell jelenteni a változásokat. Ami lehet, hogy nem minden esetben ingyenes. Szóval, nem biztos, hogy megéri. Próbálkozunk még Székesfehérváron is, ott "csak" díjcsomagváltás kellene, ha van jobb.

Sokan kérdezik miért van tagdíj. Hát ezért is például. 

A leander szeretete, tartása, néhány fórum látogatása sokakat kielégít. 

Vannak azonban olyanok, akiket a leander hozott össze és a fórumon kívül is barátkoznak. Örömöt okoz nekik a személyes találkozás, eszmecsere, közös programok. Az általuk megszerzett tapasztalat továbbadása, szélesebb körben való ismertetése. Gondolok itt a vásárokra, kiállításokra. Akik ott voltak, tudják milyen érzés, ha rácsodálkoznak, hogy milyen sok fajta létezik és milyen gyönyörűek pl. egy tál vízbe rendezve. Vagy pl. az általunk nevelt csemetét megveszi valaki és örömmel viszi haza és sok éven át örömöt fog neki okozni. Közülünk is sokan tudják, milyen az amikor egy újabb kincset viszünk haza! Mekkora öröm és izgalom! Hasonló élményeket kaphat az is aki egyesülettel jön egy-egy megmozdulásra. Nem lehet feledni azt a sok-sok mosolygós arcot az általunk bemutatott sok szép láttán, köszönetet, érdeklődést, hálát, amikor egy kártevő eltávolítására kapott tanácsot, vagy épp a magvetés mikéntjéről tájékoztattuk. 

Örömöt adni és örömöt kapni, mert a világot a szeretet tartja össze! Ilyen formában, a leandereken keresztül is! Személyesen! A mai világban, amikor az internet mindent behálóz (rajta "lógva" magad vagy meg a gép), a gyerekeink lehajtott fejjel közlekednek, mert épp nyomkodnak valamit, az emberek a munkahelyükön lassan úgy dolgoznak, mint egy robot (és talán nem mindenki jószántából) ... nagyon is fontos a személyes kontaktus. Régen nagymamáink korában még tudták, együtt könnyebb a munka is. Az öröm is akkor az igazi, ha meg tudjuk osztani valakivel.

A közös örömködésre jött létre az egyesület is. A léte, fenntartása pénzbe kerül.

Én úgy gondolom, hogy mindenbe fektetünk valamennyi energiát, ahhoz, hogy működjön. Egy növény is akkor szép és virágzik, ha kap vizet, tápot, gondoskodást.

Ez igaz az egyesületünkre is. Ha a tagjai aktívak, és megtesznek minden tőlük telhetőt, akkor az virágzik. A belefektetett energia (pénz) sokszorosan megtérül. Teszem föl, ha az egyes számú tag belátogat egy hozzá közel eső országos hálózatú kertészetbe és kieszközöl némi kedvezményt az egyesület tagjainak, akkor ezzel ő is és a többiek is jól járnak. Egy másik tag pedig, ha szórólapokat tud készíteni azzal járul hozzá, egy harmadik a metszéséből leeső ágakat ajánlja fel, egy negyedik egy program megszervezését bonyolítja, egy ötödik az egyesület megjelenéséhez szükséges dolgok beszerzésében segít, a hatodik cikkeket fordít a leanderekkel kapcsolatban, a hetedik szponzort szerez, a nyolcadik cserepekre kér kedvezményt egy gyártótól, amit szintén elsősorban tagjaink élveznének és sorolhatnám, mi minden az, amit hozzátehetsz és nem csak Te, hanem a többiek is jól járnak. Szóval az, hogy az egyesületünk mit tud a tagjainak (adott esetben Neked) nyújtani, az rajtad is múlik.

Minél többen vagyunk annál jobb, több öröm és több lehetőség! Én így látom. :)

Előzmény: f.ildikó (272)