Törölt nick Creative Commons License 2015.02.12 0 0 52326

Bocs, tényleg hülyeséget írtam.

Elfelejtettem az egyik legfontosabb alapelvet, ami 2013. 07.15. óta van érvényben.

Csak az abban a jogviszonyban szerzett jövedelmet lehet figyelembe venni, ahol a keresőképtelenség bekövetkezett.

 

Ha az irányadó időszakban nincs legalább 120 keresetes napod, akkor a naptári napi alap a jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér kétszeresének harmincad része.


De 

(4) Ha a biztosított naptári napi jövedelme a minimálbér kétszeresének harmincad részét nem éri el, a csecsemőgondozási díj összegének megállapításánál a biztosított tényleges jövedelmét kell figyelembe venni. Tényleges jövedelem hiányában a szerződés szerinti jövedelmet kell figyelembe venni azzal, hogy a naptári napi alap a jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér kétszeresének harmincad részét nem haladhatja meg.

 

És mikor nem lehet figyelembe venni a ténylges jövedelmet?

 

Ebtv. 39/A. §701 (1) Az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásai és a baleseti táppénz összegének megállapításánál – az e törvényben foglalt kivételekkel – az ellátásra való jogosultság kezdő napján fennálló biztosítási jogviszonyban személyi jövedelemadó-előleg (a továbbiakban: adóelőleg) megállapításához bevallott jövedelmet kell figyelembe venni.

(2) Az (1) bekezdés szerinti ellátások alapjának megállapításánál a jogosultság kezdőnapjának hónapjára járó, szerződés szerinti jövedelmet kell figyelembe venni, ha a tényleges jövedelem 30 naptári napnál kevesebb.

 

A szerződés szerinti jövedelem definíciója:

 

b) szerződés szerinti havi jövedelem:

ba) betegszabadságra jogosultak esetén a távolléti díj, illetve az illetmény egy hónapra járó összege,

 

 

Nincs ebben semmi nem egyértelmű. Februárban már e szerint kell számfejteni a januári eseteket.

 

Bocs még egyszer a durva tévedésért.

Előzmény: andydyka (52325)