anegytech1 Creative Commons License 2015.02.10 0 0 354

Lámpát nem tudnék mondani. Vagyis vannak kimondottan növényvilágító lámpák, nekem is van két db Megaman 14W-os CFL. Lumen értéke nem túl sok, de elvileg a fény egy részét UV-tartományban adja le.

 

Szerintem a kinti léthez benti körülmények között nem nagyon lehet hozzászoktatni. Egyrészt a természetes fény utánzásához rengeteg lámpára lenne szükség és teljesen nem is fogod tudni utánozni.

 

Egyébként mikor akarod őket kiültetni szabadba? Mivel bent növekedtek, nincsenek hozzászokva a kinti körülményekhez. Én tavasz elején, amikor már a kinti hőmérséklet megfelelő, elkezdeném hozzászoktatni a kinti körülményekhez. Amikor még este hideg van, akkor estére bevinném, csak napközben hagynám kint. Talán május közepe felé már ki is lehetne őket ültetni a végleges helyükre, addig szoktatni őket kint a szabadban. Mindenképpen még a nyári hőség előtt kellene kiültetni. Másik lehetőség az őszi ültetés, akkor nyáron félárnyékos helyen kellene nevelni a szabadban.

 

Azt javaslom, hogy a kinti napfényre konkrétan a kinti napfénnyel készítsd fel őket fokozatosan :).

 

Kimondottan UV-lámpával nincs tapasztalatom, de egy-két ilyen konkrét növényvilágító lámpával lehet próbálkozni, mert elvileg azok UV tartományban is sugároznak. A normál UV-lámpa nem tudom, milyen hatással lenne rá, de én természetes termesztésben gyakorlottabb vagyok, mint a mesterségesben, úgyhogy még jöhetnek jobb ötletek :D.

Előzmény: Sándor111 (351)