x20fan Creative Commons License 2015.02.08 0 0 836

Jól mondod.

Szerintem a hobbyn túl akár iparszerű vezérlésekre is jó lenne, ha eléggé megbízható. Pl. van ismerősöm aki virágot termeszt, és egyszer elmentek valahova, közben kisütött a nap, és ki kellett volna nyitni a szellőzőket, befulladt vagy 50000 szál virág. Ez az egy eset sokszorosába került egy arduinos-motoros szellőzőnyitónak, és ha már van vezérlő, még egy csomó dolgot meg lehetne vele oldani, öntözés, co2 gyártás, fűtés, vagy akár permetezés is. És gondoljunk bele, ha egy mikrovezérlőre kell írni a programot vagy egy arduinora, és mennyivel több tanulást igányel a mikrovezérlő komplett megismerése az összes fuse bittel meg minden nyavajával, és ha bármit nem tudsz, akkor nagy eséllyel nem fog működni.

A telótápra én is gondoltam, van is itthon pár maradék, de venni se drága, most néztem a vaterán usb-s töltőt, kis kocka 5 V 1 A kimenettel 450 Ft, ez már a relét is elbírja. Ebayen 214 Ft ugyanez ingyen postával. Ehhez kell még egy usb kábel is. 335-ért látok 500 mA-es kábelest. Ha valaki tud ennél olcsóbb 5 V-os tápot (de lehet több is, amennyit az arduino elbír) lehet csupasz nyák, akkor szóljon, ennyiért nem kezdek el tápot forrasztgatni.

Az igazi hobbisták persze maguk forrasztják össze az arduino boardot is, meg saját kezűleg égetik be a bootloadert, én ennyire nem vagyok hardcore hibbista, nekem jó a készre szerelt.

Előzmény: Lacika71 (834)