sogormail Creative Commons License 2015.01.29 0 0 11468

Van egy problema vele. Regota hasznaljak, de nem nagyon talalhato a pubmeden olyan tanulmany ami a refluxra gyakorolt hatasarol szolna. Olyan "problemakra" hasznaljak ami nem a vegetativ idegrendszert erinti..

A reflux nem ilyen. Mondjuk lehet tenyleg csokkentheti a stresszt es ez mar akar segitseg is lehet. 

A weboldalon sokat ir a HRV-rol. Hosszu tema, aki sportol, foleg allokepessegi vmit, az tudja mi ez amugy is. Az osszes jobb pulzusmero ora HRV alapon mer pulzust es ezeknek van altalaban valamilyen mert parametere amit HRV-bol kovetkeztet. MAgyarul merheto. Tovabbmenve, vannak olyan telefonos appok, amik biofeedback alapon probalnak segiteni a stresszt csokkenteni. Pl. ez: LINK

Sportoloknak csinaltak az appot elsosorban, HRV alapu teljesitmenydiagnosztika, de van egy stresszkezelo appja. Adott tipusu pulzusmero ov kell hozza es mukodik.

HA valakinek ez a vagya.

 

(A stressz misztifikaciorol meg annyi jutott eszembe, hogy a stresszhormonok szintje merheto. HRV ami osszefuggesben lehet a stresszel, szinten merheto. Akkor miert kell egybol ezt kezelni ennek a merese nelkul, foleg ugy, hogy ez nem egy bizonyitott reflux kivalto ok?)

 

Előzmény: Updating (11451)