fotóriporter Creative Commons License 2015.01.28 0 0 956

a fotók árával kapcsolatos összeállítás alatt szerintem erre gondolsz - ez is tanulságos történet szerintem:
http://blog.volgyiattila.hu/2015/01/06/het-eve-valtozatlan-a-sajto-honortabla/

 

a videóknál meglehetősen más a díjazás. pletyka szinten hallottam már olyat, hogy tévében leadott állóképre a 24 fps miatt másodpercenként 24x állókép árat számoltak ki, de erről a sztoriról nincs sok infóm.

a tévéműsoroknál általában vagy egységár van (per film) vagy másodpercenként, hosszabb alkotásoknál esetleg megkezdtt percenként számítanak fel valamilyen díjat, de hogy mennyit, az igen szubjektív és nyilván függ az adott műsor jellegétől, stílusától műsorsávtól, stb.

a te esetedben másodpercenként párszáz forinttól akár tíz-százezrekig is terjedhet a díj. és mivel itt előzetes engedély nélküli felhasználás történt, így tulajdonképpen annyit kérsz, amennyit akarsz - ez persze nem jelenti azt, hogy azt ki is fogják fizetni zokszó nélkül, de a jelek szerint nyitottak, csak a nagyságrendet kell eltalálnod, amit hajlandók megfizetni.

 

szerintem talán legegyszerűbb és legkorrektebb megközelítés, ha pont annyit kérsz a sugárzott részlet másodperceinként, amennyiért az adott műsorsávban reklámidőt tudsz vásárolni tőlük (ezt egy árajánlatkéréssel valószínűleg tudod ellenőrizni is, hogy ne verjenek át). persze a saját hivatalos listaárukon, bármilyen kedvezmény nélkül...

Előzmény: ötfelezős (954)