Törölt nick Creative Commons License 2015.01.27 0 0 52300

Pont az közérthetőség miatt fogalmaztam konyhanyelven. :)

 

A törvény így szól:

 

1997. évi LXXXIII. törvény
a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól

Ebtv. 47. §
(5) Ha a biztosított a táppénzre jogosultság kezdő napját közvetlenül megelőző harmadik hónap utolsó napjától a táppénzre jogosultságot közvetlenül megelőző év első napjáig terjedő időszakban azért nem rendelkezik legalább 180 naptári napi jövedelemmel, mert legalább 180 napig táppénzben, baleseti táppénzben, csecsemőgondozási díjban vagy gyermekgondozási díjban – kivéve a méltányosságból megállapított ellátásokat – részesült, a táppénz naptári napi összegét az utolsóként megállapított ellátás alapjának figyelembevételével kell megállapítani, ha az a szerződés szerinti jövedelménél kedvezőbb. Az ellátások idejének összeszámításánál csak azt az időszakot lehet figyelembe venni, ameddig a biztosítási idő a 48/A. § (1) bekezdése szerint folyamatos.

 

 

Ebből hámoztam ki magamnak, amit leírtam. Vagyis, ha egy ilyen esetben a szerződés szerinti jövedelemből számolt táppénz alapnál kedvezőbb az előző ellátás (ebben az esetben a GYED) alapja, akkor a táppénz naptári napi összegét az utolsóként megállapított ellátás alapjának figyelembevételével kell megállapítani.

És akkor legyünk tényleg precízek:

Mivel a maximálisan adható CSED összeg a minimálbérhez van kötve, ezért az idén megállapítottt összeg lehet magasabb, mint az a bizonyos utolsó ellátás.

Előzmény: zsanna (52297)