Heiteristvan Creative Commons License 2015.01.26 0 0 204

Sziasztok!

 

Nekem nem kérdésem lenne, hanem szeretném leírni a tapasztalataimat.

 

Kerek egy éve használom a felújított családi házamat (100m2) hozzá kell tenni hogy nem szűkölködtem az újítás során az anyagiakon és mindenből a legjobbat vagyis korszerű megoldásokon gondolkodtam. Ezért esett a választásom az infra padlo fűtés mellett. 

Nagyon sok kivitelezőtől kértem vizes padlófűtésre ajánlatot az általam elgondolt kazánnal és ezeknek az ajánlatok 1.9-2.4M Ft között záródtak, meglepően magas árnak gondoltam még ha kéménnyel együtti rendszerről is beszélünk. Majd jöttek a számítások és a havi költség kimutatások, meglepő hogy a csúcs kazán és brutál szigetelés (16 cm grafitos homlokzat, 30 cm cellulóz a födémen, 15cm xps a padló alatt) mellett is 10-13e között lett a "számolt" fogyasztásom. Ezen eredményeket és az ráfordítandó költségeket nézve csináltattam számítást az elektromos padlófűtésre is. Több árajánlatkérés következett és mire megállapodtam egy magyar gyártású napelem+infra padlófűtés rendszerre. Ami alig haladta meg összesen (napelem+infra padlófűtés) a 2M Ft-ot. A fűtés, meleg víz, áram fogyasztásom havi 18e ft átlagot fizetek. de ebben benne van a rengeteg extra világításom és egy 6.5Kw-os szaunakazánom is ami heti rendszerességgel használok.

Szóval én úgy gondolom hogy megfelelő szigetelés mellett mindegy milyen fűtés technológiát is választ az ember, nálam kizárólag a környezettudatos gondolkodás vezetett előre.