ásítósmacska Creative Commons License 2015.01.25 0 0 552

gitana kedvéért a tiramisu...

 

kicsit alternatívra csináltam, mert 3 db tojásom volt itthon, és kellett máshoz. Így a tojás helyett tejszínhabot tettem a mascarponehoz. Máskor is csináltam már így  (főleg nyáron, mikor félek a nyer tojás használatától...), és nagyon finom lett.

 

A babapiskóta "fürdetője" jó erős feketekávé, és Amaretto likőrt keverek bele. Nekem ezzel ízlik a legjobban, és így authentikus.

 

A mascarpone-t egy ideig szobahőmérsékleten hagyom akklimatizálódni :), fél kilóba keverek kb. 10-12 dkg porcukrot, egy fél citrom héját, és kb. 3 dl tejszínt habbá felverve.

Ennyi mascarpone-hoz kb. fél csomag ilyen babapiskótát használok a Lidl/Aldi olasz termékéből. Ezt ajánlom, ennek az egyik oldala cukrozott, és mindig nagyon finom ropogós. A magyar halvány utánzatok rémesek!!!

 

Megmártom a piskótákat a kávés keverékben, de csak épphogy, mert máskép elázik. Lerakok egy réteget, megy rá egy réteg a mascarpone krémből, meghintem kakaóval, aztán jön a köv. réteg piskóta, és így tovább, amíg el nem fogy. :) A tetejére krém és kakaó kerül. Az a jó, ha legalább egy fél napot összeérnek az ízek.