Atocha1 Creative Commons License 2015.01.25 0 0 2426

Elnézést, senkit nem akartam és akarok megbántani, de ez egy klasszikus magyar válasz volt.

 

Érdeklődni szeretnék és normális választ kapni, nem kioktatást, mert azt megkaptam gyerekként. Van rendes szakmám, de abban full norvég nyelv kellene, az pedig nem fog menni -3-6-12 hónap alatt sem, akármennyire leszek bátor vagy ügyes és okos. Úgy érzem 6 hó alatt eljuthatnék egy olyan szintre ami megfelelne egy B1-nek és talán (igen) egy egyszerűbb szakmával talán hamarabb kapok állást és mászok ki abból amiben most vagyok, mintha nem teszek semmit.

Ha már kint lennék, jobban megtanulva, megfelelő szintre emelve a nyelvtudásom, visszatérhetnék a szakmámhoz és kereshetnék munkát vele.

 

Az ilyen válaszok amit ön is ad kedves Ballószögi, ne haragudjon meg, nem segít.

 

De igaza van, rosszul tettem fel a kérdést. El lehet helyezkedni alap nyelvtudással és kezdő buszsofőri D-s jogsival Norvégiában? Van ennek bármilyen realitása vagy az a tapasztalat hogy ha nincs 1-5-10 év gyakorlata az embernek, akkor nincs értelme ebben tovább haladni.

Hajlandó vagyok bármit megtanulni és elvégezni, hogy kijussak Norvégiába, de ehhez olyan emberek minimális segítsége kellene szerintem akik már kint vannak és legalább abban segítenek, milyen szakmát érdemes tanulni, amihez elég lehet egy B1-es nyelvtudás.

 

Én tisztelettel kérdeztem, reménykedve és csak tanácsot várva. Nem kell helyettem megtenni és nem fogok hibáztatni senkit. Nem ismer engem, nem hiszem hogy egyből a nagy többséghez kellene csapnia.

 

Köszönöm!

Előzmény: Ballószögi (2425)