Robi53 Creative Commons License 2015.01.23 0 0 32388

Kicsit összekevertem a kérdés-feltevés szövegezését, bocsánat.

Igen, C2-re leírásodból látom, és valójában A5/B5-re kérdeztem rá, a C2-vel való összehasonlíthatóságot keresve.

Írtad C2-re a szulfáthamu, kén és foszfor maximális tömegszázaléko(ka)t (ami maximum-értékeket összeadva, meghaladja a C2-re - mid-SAPS - megadott együttes maximális értéket (0,8 %), de miért is kellene pont ezeket, pont egyszerűen, és pont max-értékkel összeadni - ez már messze meghaladja képességeimet).

 

Az A5/B5 esetében meg csak azt tudom, hogy

- a high-SAPS besorolás okán, a SAPS bizonyosan 0,8 feletti

- az ACEA A5/B5-ben nem (sem) találtam külön SA-P-S értékhatárokat

- és a gyártók adatlapjain meg csak "szulfáthamu" (SA) tömegszázalék szerepel (Mobil 0,8 %, Motul 1,09 %, Castrol 1,2 %, az A5 5w-30-asok esetében

     - Ezeknél nem látok foszfor és kén (a SAPS-ból a P és az S) tömegszázalék adatot - nem mintha én megtaláltam volna korábban ezt akár a C2 anyagokra vonatkozóan is, leírásodból azonosítottam az ACEA értékeket, gyártói termék-adatlapokon külön nem látok ilyet.

 

Szóval, arra gondoltam, hogy érdemes lenne esetleg nem csak a "szulfáthamu", hanem a kén és foszfor tömegszázalék értékeket is megismernem (az egyes termékekre is), hátha módosít azon a következtetésemen, hogy a "legjobb" a Mobil lehet, mert legalacsonyabb a szulfáthamu érték - és mi van, ha kén és foszforban ez nem áll? Pedig, hát, pont a kén, az biztosan savasít. A foszforról meg lövésem sincs. Talán az meg pont lúgosít?

Előzmény: oLayos (32384)