rámenős Creative Commons License 2015.01.23 0 0 14392

Sajnos a falugyűlésre egészségi okokból nem tudtam elmenni. Beadattam magamnak az érelmeszesedés elleni vakcinát. Iszonyatos hasmenésem lett.

 

Igazán kíváncsi vagyok mi történt? Vagy csak a szokásos szócséplés volt?

 

 

 

Lakossági fórum  2015. január  22.

Az Öreg hegy egy mostohagyerek. Ráadásul haszonszerző emberek lakják, ha kicsit is valami javítást kérnének a helyzeten. Jól megfogalmazta a polgármester Úr azt a tételt, hogy ha kifizetjük a fejlesztések által keletkezett ingatlan értéktöbbletet, akkor az önkormányzat partner a megvalósításban.

Szeretném megtudni , hogyan képzeli a megvalósítást, mert nagyon sok mindent nekünk kell kifizetni, adózó állampolgároknak.

Már negyedszer adom be a gázigényemet. Újabban már csak különböző papírokkal lehet, ami újra és újra pénzbe kerül. Kétszer kaptam közel milliós ajánlatot. Még akkor is, amikor több mint a felét már megvalósították 300 ezer Ft-ért. Egyszer kaptam normálisabb 200 ezres összeget. Akkor az önkormányzati előadó fúrta meg a megvalósítást.

Az útra 100 ezer Ft-ért hozattam betonmurvát, hogy ne süllyedjünk el a sárban. A Szőlőhegyi utat megemelték a csatornázási maradékkal. Ami nem lenne baj, ha a vízelvezetésről is gondoskodtak volna, hogy ne az alsó telkekre folyjék a víz. Azt már meg se említem, hogy a felületét csak egy kicsit gondosabban kellet volna elvégezni. Így már most is szép kátyúk keletkeztek. A két oldalán 2 méteres a parlagfű. Nem ártana a jogszabályoknak megfelelően mentesíteni. Vagy csak a polgárokat kötelezi a törvény?

Internet, kábel tv? Álom álom édes álom a huszonegyedik században.

Szemétszállítás.  Nincs vele bajom, csak a kutyákkal. Rendszeresen szétszedik a zsákokat és ott marad a nyakamon.  A kuka lenne a megoldás.

Apropó a kutyák. A postás már nem mer bejönni az utcába miattuk. Közterület felügyelet vagy sintér nincs?

Közbiztonság. Változatlanul javaslom, hogy Tárnoknak legyen felelős nyomozója. Foglalkozhat más ügyekkel is, de a mieink csak hozzá kerüljenek.  A másik vesszőparipám a közbiztonságét díj. Biztos, hogy ki tudna gazdálkodni az önkormányzat évi 50-100 ezer Ft-ot.

Egyszer összeszámoltam, hogy Tárnokon 100-110 ember foglalkozik a közbiztonsággal. Rendőr, tárnokőr, polgárőr, mezőőr, közterület őr, stb. Annyi ŐRÜNK van, hogy csak na. Talán ésszerűbben kellene felhasználni a forrásokat és az eredményesség alapján elosztani.

Remélem a csatornázással még egy darabig békén hagynak. Nem akarom, hogy még egy sápot lehúzzanak rólam.

Itt a hegyen a prioritást az utak, házszámok. területrendezés élvezi. Gondolom a komoly pénzéert elkészíttetett rendezési terv ezt tartalmazza.

2015. január 15.

Üdvözlettel: Rompos Károly  Tárnok. Vincellér köz  9. Önkényesen írva a helyrajzi szám helyett.