Asakura Hao Creative Commons License 2015.01.22 0 0 7

7 évig voltam náluk. Tavaly volt egy IP cím változás, amiről küldtek egy levelet, de mivel semmi tennivalóm nem volt (mert a Dataglobe kezelte a domain-t is), de ezt jelezték is a levélben.

A levél már csak a címváltozás után érkezett. A címváltozás után feltűnt, hogy az oldalak 404-re futnak. Nosza irány az admin felület, ahol a vérfagyasztó, "Kihasználtság: 0.27 %" fogadott.

Egyszerűen eltűnt az összes oldal tartalma. Csak az adatbázis maradt meg. Az első panaszos levelem után annyit bírtak írni, hogy:

1. a többi felhasználónál nem volt ilyen probléma,

2. lehet, hogy ellopták az FTP jelszavakat és ezért tűnt el minden.Az a legszebb, hogy a saját home könyvtáramba sem tudtam belépni, illetve új FTP hozzáférést létrehozni, mert maga a dataglobe admin felülete szerint sem létezett!!! Ráadásul az FTP hozzáféréseimmel nem lehet törölni a saját home könyvtáramat. :D Ezt is leírtam a 2. levelemben, valamit csatoltam a megmaradt adatbázisban lévő, a forgalomra utaló adatokat, illetve Google analytics-ből kinyert látogatási statisztikákat. A 2. levelet 3x küldtem el az amúgy gyorsan reagáló ügyfélszolgálatnak. Azóta sem válaszoltak. Természetesen ezek után lemondtam a szolgáltatást, amire gyorsan, minden kérdést mellőzve, tudomásul vették a döntésemet.

A szerződés szerint a szolgáltató nem felel az oldalon tárolt adatok biztonságáért és a tulajdonos feladata az adatok mentése. OK, ezt nem vitatom, de könyörgöm, az IP cím váltás után tűnt el minden adat, ráadásul az címváltásról már csak utólag küldtek értesítést. Így ha akartam volna sem tudom lementeni az adatokat.

 

Konklúzió: SENKINEK SEM AJÁNLOM A DATAGLOBE NEVŰ SZOLGÁLTATÓT!!! NAGY ÍVBEN KERÜLENDŐ!!! *

 

 

Bocs, a bold kapitálért és a sok felkiáltójelért, de még mindig elkap az ideg, ha eszembe jut ez a szemétláda cég.