laco___ Creative Commons License 2015.01.20 0 1 3552

Üdv freya13,tisztelt fórumozók

 

Akkor kezdeném az elején.Egy éve ugyanilyen döntés előtt álltam,végül az irobot mellett döntöttem.Olvasgattam mindenfélét,magyar és külföldi oldalakat,teszteket,gyűjtöttem a tapasztalatokat.Mind a két modellnek amit említettél szerintem van erőssége és gyengesége egyaránt.Mivel irobot tulaj vagyok ezért nem akarom a Neatot lehúzni mert úgy gondolom,hogy a fórumon páran megköveznének talán jogosan is.

No de egy-két válasz a kérdésedre:az én szőnyegemben is van egy sötétkék kocka,azon gond nélkül áthalad,egyszer sem okozott neki gondot.A járólapomban nincs fekete sőt még sötét szín sem,így annak tapasztalatát nem tudom leírni.

A kefék csak a hosszú hajszálakat tekerik fel,tehát véleményem szerint a rövid szőrrel nem lesz bajod,az a portartályban fog landolni.

Portartály telítettség:miden robotporszívónak az első pár takarítás az igazi megmérettetés.Akkor gyűjti össze a legtöbb koszt,port,szemetet.Utána beáll egy bizonyos szintre a por mennyisége.Gyakorlatban a következőképp néz ki mely tapasztalat:egy 90 m2-es házat egy 620-as roomba takarít(prímán).Az első takarításkor 3 puttony szemetet gyűjtött össze.Mostanra beállt a rendszeres takarítástól a mennyiség,így nincs egy puttony sem(kb háromnegyed).Tehát nem kell figyelgetni a portartályt,viszont rendszeresen kell használni de ezt minden gyártó el is mondja.

A PET verzió véleményem szerint csak annyit jelent,hogy kapsz hozzá virtuális HALO-t,de a kefe rendszer ugyanaz mint a nem PET robotoknál.A 620-as szériánál is írják,hogy kisállatszőrre is jó.Végül a szériákról.Nekem 630 van ezt már nem gyártják(szerintem),de a színén kívül megegyezik a 620-al.Az enyémnek a teteje nem fehér hanem szürke(a színekkel különböztetik meg a típusokat),és kaptam hozzá egy tartalék szűrőt és egy virtuális falat.Persze drágább is volt a 630 mint a 620.Egy a lényeg:5-ös szériát ne vegyél.

Egy év használat után bátran elmondhatom,hogy a gépen semmi kopás,elhasználódás nincs.Nem kellett rajta cserélni semmit,sem keféket sem aksit,semmit.Ugyanúgy takarít mintha tegnap vettem volna.

Számomra ez azt tükrözi,hogy egy nagyon jó minőségről van szó.

Röviden ennyi,és ha esetleges módon valamiben tévedtem,vagy valaki máshogy lát bizonyos dolgokat mint én attól elnézést kérek,ezek az én személyes tapasztalatom.

 

 

Előzmény: freya13 (3551)