0l0 Creative Commons License 2015.01.20 0 0 63789

Alul az a 3 szarufánként 2x15 cm nagyon kevés. Teljes hosszban a szarufák teljes vastagságában szabadon kéne legyen, akkor biztosan lenne annyi légmozgás ami kell.

Másutt csinálhatsz akármekkora nyílást, nem fogja megmozgatni ott lent a levegőt.

Nálunk a mesterek eljátszották annak idején, hogy lefóliázták a tetőt, de még a gerincen is átkanyarodtak a fóliával (én még akkor nem voltam jelen...). Alul lelambériáztak mindent, hogy véletlenül se szellőzzön. Egyszer a feleségem visszahívta valamelyiket, mert vizesedett az összes szarufa. Az ember csövecskéket dugdosott a fóliák közé. De mint később kiderült, annyit ért, mint halottnak a csók. Én később a szigeteléskor megbontottam a lambériázást, de mint később kiderült önmagában ez is kevés volt. Padlásszigeteléskor vettem észre, hogy még mindig vizes a szarufák felső része.

Ekkor néztem föl és vettem észre az áthajtott fóliát. Ez nem volt túl régen valamelyest végigvágtam, de szélesebben is ki akarom vágni...

A padlás egyik végén egy ajtónyi nyílás van szabadon évek óta a másik végén pedig kis szellőzőablakok tehát tud járni a huzat mégsem volt elég, hogy a szarufáktól kihordja a párát.

Előzmény: Hurton (63770)