Prelleg Creative Commons License 2015.01.19 0 0 817

poker67: Két szabály alapján indexeltem volna így. Az első szabály: Ha a gyermek családnevét nem jegyezték le, ne írja be a szülő családnevét ebbe a mezőbe. A második szabály: Ha olyan nevet indexel, mely több változatban (felvett név, becenév) is szerepel a feljegyzésen, a név mindegyik változatát indexelje, és az Or (a „vagy” szót angolul) szóval válassza el őket egymástól.

magdusis: Ha valamivel nem értesz egyet, egészen nyugodtan írd le, nem bántasz meg vele senkit.

zerfer: Talán igazad van és tényleg erre gondolt a Familysearch, csak nem volt pontos a fogalmazás. Bár én az örökbefogadott gyermekek szüleinek indexelése miatt nem vagyok ennyire jóhiszemű. Itt van az a dupla bejegyzés, amiről írtam kmsz: 456639034 01-01 és 01-02

Szerintem érdemes volt mind a kettőt indexelnem, szinte semmiben sem egyeznek meg.

Ha már szóba jött az Or-ral való indexelés, Jászapáti anyakönyveit nem régen néztem át és nem lesz könnyű indexelni. A ragadványneveket írták zárójelben és anélkül, kis és nagy kezdőbetűkkel, rövidítve és teljesen kiírva. Ráadásul a ragadványnevek többsége keresztnév volt.