Törölt nick Creative Commons License 2015.01.14 0 0 47267

Citromdíjasok:

 

Két rossz kaja és egy igen nagyon elrontott szálláshely jut eszembe mikor a negatívumokat keresgélem a gasztro-emlékek közt.
Ebből a két kaja nem hagyott komolyabb nyomokat bennem, szimplán csak ehetetlenek voltak, de a túrát nem tudták elrontani, sőt okoztak is némi derültséget:
Az egyik a Vörösmarty Turistaház virslije(??) amely hókadt színével már eleve gyanakvásra késztetett, nem is alaptalanul, a menetrend a következő volt: kóstol, beleborzong, otthagy. :-)

A gyerekeknek is feltűnt a dolog, már akkor röhögtek mikor kihozták:

 

 

A másik érdekes módon a várgesztesi Nimródban történt, ahová többek közt éppen a már említett óriás rántott husi emléke vitt vissza minket, de többször lehet hogy nem fog.
A kihozott vadraguleves volt olyan rossz, tökéletesen ehetetlen hogy nem is értettem hogy hogyan lehet ilyet csinálni egyáltalán?? Keveredett benne az édeskés(!) a sós, és még nem is tudom milyen íz, éppen olyan volt mintha a maradék leveseket összeöntötték volna és leturmixolják. Szerintem ez is történhetett...

Egyébként régebben ettünk itt többször levest is, akkor nem volt gond.

 

Pontosan olyan rossz volt az íze mint ahogyan kinéz. Lányom husija rizzsel az jó volt.

 

 

És ami a legeslegnagyobb csalódás volt a 6 év alatt kéktúrás szállás ügyben az tavaly tavasszal a nagyvázsonyi Kinizsi Turistaház, bár nem tudom hogy még egyáltalán az-e?

2010-ben kétszer is aludtunk itt a gyerekekkel és nagyon klassz volt, szép kert a malomkő-asztalkával, a szobában vaságyak ugyan, de tisztaság, normális gondnoknénikkel. Jókat beszélgettünk esténként az udvaron, a falu széli csendben, a csillagos ég alatt...

 

 

 

1. Ideális turistaszállás volt... amíg ki nem adták kocsmának. Amíg ez marad senkinek nem ajánlom, csak ha nagyon muszáj!

2. a szép és eredeti malomkő asztalka helyén igénytelen műanyag székek és rozoga asztalok vannak most

 

Na, erre emlékezve visszamentem tavaly a feleséggel is egy éjszakára, bár ne tettem volna! A lenti helységeket kivette egy gyorskajákra szakosodott brigád akik nagyon igénytelenek voltak, mindenhol az égett zsírszag terjengett, és nincs rajta mit szépíteni gyakorlatilag egy rossz kocsmát csináltak az egykori Kinizsi Turistaházból.
Éjfélig nem lehetett aludni tőlük, zajosak voltak, ráadásul nagyon rossz arcok lepték el a környéket. A turistaház helyett egy rossz lebujban kaptunk egy minősíthetetlen szobát. Ha nem fizettem volna ki még délután akkor másnap már biztosan nem tettem volna! Senkinek nem ajánlom amíg ez így marad!!

 

 

Na, ezek után már én is kíváncsi lennék mások tapasztalataira a legjobb és legrosszabb gasztro és szálláshelyek kapcsán... mint tudjuk két túra sem egyforma még ugyanazon a szakaszon sem!