Sz_Gábor Creative Commons License 2015.01.12 0 0 61647

Sziasztok!

FZ30-asnál a nyers képeken jelentkező halvány, de pl. a rozsdás dolgok színét "szépen" elcseszni tudó lilás-vöröses "köddel" mit szoktatok kezdeni? Ahogy eddig kezeltem, az a régi (tré) monitoromon okésnak tűnt, de most egy jobb monitor előtt ülve rá kellett jönnöm, hogy tévút volt, ami ráadásul az ütős, de nem túl kiforrott RAW processzor (Photivo) hibájára épült (a feketeszint emelésével zöldül a kép(!), eleinte azt hittem, hogy a sötétzajtól szabadulok így meg, mert a sötét részeknél volt igazán látható, de valójában az egész képen jelen van ez a "köd"). Máshogy pedig több napnyi kísérletezgetés után sem sikerült komoly mellékhatások nélkül eltüntetnem, sem ezzel, sem a RawTherapee-vel.

Esetleg arra sikerült már valakinek rájönnie, hogy a gép hogy állítja elő a JPEG-ek színvilágát? Próbáltam leutánozni különféle RAW processzorokban, sok szívással egy-egy képet be is tudok állítani, de persze ezek a beállítások más képnél nagyon "más" eredményt adnak... Pedig gondolom, a kis fedélzeti számítógépecske nem végez oly' bonyolult számításokat...

Válaszaitokat előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Gábor