vidékipupák Creative Commons License 2015.01.11 0 0 41167

Tudod, van egy mondás: Az vagy, amit megeszel. Tehát bármi bejut a szervezetedbe, az hatással van az egészségedre, nem is szólva arról, hogy az íz sem mellékes. Az pedig, hogy növényi alapanyagokról van szó, tulajdonképpen semmit nem jelent, mert vannak mérgező növények is.

Természetesen tudom, mi az adalékanyag.

Ezzel együtt én továbbra is maradok a búzalisztnél, minden adalékanyag nélkül.

Igaz, vettem olyan jódozott finomsót, amire rá volt írva, hogy a szavatosság: 1 év!!!

Vajon milyen adalékanyag lehet benne?

Évekig tartottam baromfit, azokat az állatokat semmivel nem kellett fűszerezni, csak megsóztam sütés előtt. Eredendően finomak voltak, mert a mondás az állatra is igaz: az, amit megeszik. Most veszem ezeket a műcsirkéket, de ezt nem tudom megenni, csak erős fűszerezéssel, mert a saját íze pocsék. Pedig biztosan nem mérgező.

Persze lehet venni élőállatot is itt a piacon, de azt elég komoly összegért adják, tudom, sok munka van vele.

Lehet kapni "tanyasi csirkét", ami van vagy 2,5 kg-os és ki lehet rántani, szép sárga. De az is csak hibrid, amit az utolsó, vágás előtti 1-1,5 héten kukoricadarával etettek, ettől sárga lesz és rántani is lehet, mert kb. 2 hónapos.

A hazai paprikáról meg annyira nem mondok le, hogy kb. 2 évtizede kalocsai termelőtől veszem közvetlenül.

Igaz, már ez a termelő is egy másik fajta paprikát ültetett tavaly, nem is lett olyan, mint az előzőek. Gondolom megpróbál olcsóbban, gazdaságosabban termelni.

Vettem 2,8%-os magyar tejet az Alföldi tej KFT-től, (ami Székesfehérváron van!!:-)) pocsék műanyag íze volt, de még most is az. Tudod mit válaszoltak az e-mailemre? "Biztosan a tehén evett olyat, amitől ilyen íze van."

Ma már tejfölt sem kapsz mert az inkább egy rossz minőségű krémsajtra hasonlít.

Előzmény: pimre (41162)