Coldspot Creative Commons License 2015.01.11 0 0 18718

Hírünk a világban:

 

Magyarázkodásra kényszerült az Elysée-palota, miután sokaknak nem tetszett Franciaországban, hogy a sajtószabadság ellenségei is a Charlie Hebdo-megemlékezés politikus vendégei között meneteltek. A vállalhatatlanok listáján ott volt Orbán Viktor is - írta a Cink.

 

Franciaországban sokan elégedetlenségüknek adta hangot, amiért olyan politikusok is demonstráltak ma Párizs utcáin, akiket a sajtószabadság ellenségeinek tekintenek - írta a Cink

Le Monde szégyenlistáján szerepelt Ahmet Davutoglu török miniszterelnök, Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, Ali Bongo gaboni elnök, II. Abdallah és Rania, a jordán királyi pár, Orbán Viktor magyar miniszterelnök, Sameh Choukryou egyiptomi külügyminiszter és Naftali Bennett izraeli gazdasági miniszter.

Az elnöki palota közleményben reagált. Ebben azt írták, "az elnök világosan fogalmazott. Tekintetbe véve, hogy a terrorizmus mekkora világprobléma, mindenkit örömmel fogadunk, mindazokat, akik készek segíteni nekünk, hogy megküzdjünk ezzel a csapással".

"Ezek a terroristák (…) megtámadták a sajtószabadságot, rendőrökre támadtak és antiszemita bűncselekményeket követtek el. Nem engedhetjük, hogy különbséget tegyünk az országok között és stigmatizáljunk egyeseket. Az összes érintett politikus világosan elítélte a Charlie Hebdo elleni támadást" - idézte a közleményt a portál.