pimre Creative Commons License 2015.01.11 0 0 41162

"Azért a kenyérhez tesznek búzalisztet is?"

Azért nem kellene túlzásba esni. Egy növényi eredetű adalékanyagról van szó. Tehát nem a liszt helyett adják egyes termékekhez, hanem adalékként! (Tudod, mi az, hogy adalékanyag?). Mellesleg gyógyszerekben is fogyasztod, és semmi bajod nincs tőle, sőt: http://magyarnarancs.hu/tudomany/konyhai_kemia_iii_-_van_benne_tartas_-_a_guargumi-68461

(És azért mert 2007-ben egyszer Indiában egy hamis szállítmányt hoztak forgalomba, attól még nincs vele semmi baj. Ha már itt tartunk, az 1994-es míniumos paprikahamisítás miatt sem mondunk le a hazai paprika fogyasztásáról. Vagy Te igen?)

 

Megjegyzés: Nem vagyok érintett semmilyen módon a szer forgalmazásban, csak nem szeretem az E számmal jelölt adalékanyagoktól való alaptalan rettegést. Tudod, mit készítesz, amikor cukrot melegítesz 150 fok körül? E150-et, leánykori nevén karamellt.

Előzmény: vidékipupák (41160)