vidékipupák Creative Commons License 2015.01.11 0 0 41160

Megnéztem az alábbi ismertetőt és elcsodálkoztam, hogy miket eszünk. Illetve eszik, aki félkész vagy kész élelmiszert vásárol. (http://hu.wikipedia.org/wiki/Guargumi)

Azért a kenyérhez tesznek búzalisztet is?

Két hete készítettem leveskockából "levest" - valakitől kaptam, hogy milyen "finom. Két napig beteg voltam. Ezért én ma is úgy készítem az ételeimet, mint aki tud főzni.

Nem használok "csoda" ételízesítőket, de sajnos egyre kevésbé lehet beszerezni tiszta fűszereket, mert gyakran csak fűszerkeverékek vannak. Bár ez nem a topik témája, de néha az ember eltelik a jó kajával de ilyenkor sem gyógyszert szedek, egyrészt az ára, másrészt a hatása miatt. Amikor a pitypang, azaz a gyermekláncfű virágzik, leszedem a leveleit, árnyékos helyen megszárítom. Az ebből főzött tea tíz perc alatt megszünteti a teltségérzést. (ami olyan, mintha a gyomromban tégla lenne)  Minden tavasszal gyűjtöm, évek óta, minden alkalommal segített.  A fehér eper (vagy szederfa) levelét is minden évben szedem, megszárítom. Teaként ez meg a vércukor szintet csökkenti. De a vércukor szintet a csicsóka is csökkenti, (hasonló a krumplihoz), sütve nagyon finom, de csak keveset együnk belőle, mert hascsikarást okoz. Még kenyérbe nem próbáltam, de megpróbálom. Hasonlóan vércukorcsökkentő a borókafenyő termése (amivel a gint is ízesítik) napi néhány szem. Nekem a kakukkfű is a kertben terem. Amit itt leírtam, mindent kipróbáltam és mind tökéletesen bevált.

Egyébként a kenyérhez egész köménymagot is keverek, ez javítja az emésztést.

Előzmény: Csucsu.007 (41158)