FCFRBD Creative Commons License 2015.01.10 0 0 11626

Örülök, hogy kezd visszatérni a megbékélés, a topikba.

Én is a két topikos felállás mellett szavazok, a képek néha tömegével jelenhetnek meg "odaát", és itt lehet vitázni, keres/kínál, meccsjegyzőkönyv olvasás, Gombfocigyűjtők és Képszerkesztők Országos Találkozója szervezése stb.

 Eszembe jutott, hogy néha gyerekként is nagy felháborodás, vérre menő vita alakult ki egy-egy helyzet megítélése miatt gombfocizás közben, vagy ha valaki a másik számára kedvezőtlen új szabályt próbált bevenni a játékba. Mondjuk nálam ez elég ritka volt, de előfordult.

 Tény, néha bealszik a fórum, és nincs új téma, ha valaki megpróbál életet lehelni belé - legyen mondjuk a jegyzőkönyv beírása - nem kell rászállni, meg kell fogalmazni a kritikát, a másik félnek pedig vagy elfogadni, vagy érvelni a saját bejegyzése mellett.

 Őszintén szólva, ha olyat látok, mint mondjuk Bumburnyák egy bejegyzése, az év vége felé, hogy már nem, vagy csak ritkábban fog képeket közzétenni, az azt vetíti elém, hogy még lejjebb degradálódik a fórum.

Ha vagyunk összvissz 20-an, akkor mindenkit meg kell becsülni, ha valakit nem tart itt egy-egy téma, vagy nem érdekel valami, másnak még érdekes lehet.

 

Talán időről-időre kéne ötletelni, mint a humoristák, hogy mivel lehetne felpezsdíteni a közösséget. Ezt meg lehetne vitatni, és amire többen "harapnak" azt végig vinni, majd ha ez kifulladt, feldobni más, új témát. Kreatívan és termékenyen. Mi akik csak nagy ritkán szólunk, talán, mi is aktívabban belefolyhatnánk, de meg lehet érteni, ha csak áhitattal nézzük a profikat, vagy csak egyszerűen azért nem szólunk, mert nem érdekel minket a téma :-). Továbbá van úgy, hogy nem sok idő jut arra, a napi feladatok mellett, hogy a gombfocival foglalkozzunk. Új tagok keresése lehetne még kihívás, de ez elég kilátástalannak tűnik, mert a régi barátok már nem foglalkoznak ezzel, max annyira, hogy "de jó régen mennyit játszottunk", aztán mennek tovább a dolguk után, a fiatalabb korosztály pedig inkább FIFÁzik, ha focis játékról van szó. Azért ha a topik elejére pörgetünk, a tagság azért cserélődött némileg.

 

Feldobok egy témát: Magyarok a Nagyvilágban, és aki érez késztetést szerkeszt egy csapatot, vagy többet, ahol magyar játékos szerepelt. Ez akkor jutott eszembe amikor az ünnepek alatt csapatképeket kerestem, és rátaláltam néhány magyarra. Már volt korábban Real Madrid Puskással, Barcelona Kubalával, Kocsissal.

 Én lehet egy Ekerent csinálnék Kovács Ervinnel, vagy IFK Mariehamn Gruboroviccsal, Genk Brockhauserrel, Gent Petryvel, Haka Babócsy - Vilnrotter - Andrással, és találtam egy képet a Vidi egykori védőjével, Varga Ernővel (most nem emlékszem melyik finn csapatban játszott) és  ezeket ki-ki a saját stílusában megszerkesztené, vagy pl. egy adott stílusban: brazil, x-es/kispoharas fekete-fehérben, színesben, háttérrel, háttér nélkül, vagy a saját kedvenc korszakának stílusában. Vagy egy másik ötlet: magyarok/magyar csapatok az európai klub kupákban, és ellenfeleik. Sajnos szerkeszteni, fórumozni a dolgos hétköznapokban nem mindíg lesz idő, újra indul a mókuskerék a munkahelyeken

Lehet az ötleteimet is vitatni, bírálni, támogatni ;-).

 

Ezúton is Kívánok Minden Topiktársamnak Békés Boldog (Gombfoci)Eredményekben Gazdag 2015-ös Évet.