togent Creative Commons License 2015.01.08 0 0 2305

Tökéletesen példázza a biotech filozófia következményeit a CKDu járvány.

 

Megfelelő előkészítés nélkül, alapos környezettanulmányok és egészségügyi hatásvizsgálatok nélkül vezetnek be termelési rendszereket, amelyeket teljesen veszélytelennek nyilvánítanak, hiszen nincsen minden kétséget kizáró ok az ellenkezőjére.

Csakhogy az élelmiszertermelés nem büntetőjogi kategória (legalábbis nem ez lenne a cél) ahol az ártetlanság vélelme mindenkit megillet.

 

A CKDu eddigi mérlege több százezer megbetegedés, több tízezer áldozat gyakorlatilag elfeledve ami önmagában különös, növekvő tendenciával. Vannak területek, ahol ez a járványos megbetegedés mára a második vezető halálokká lépett elő.

 

Nagynehezen sikerült tisztázni azokat a faktorokat amik a megbetegedések hátterében állnak, a több különböző ok közös nevezője a glifozát kelátképző tulajdonsága. E mellett a tömeges mérgezés mellett eltürpül a valamikori DDT ártalmassága, mégsem történik semmi. A politika, közvélemény és a tudóstársadalom is meglehetős közönyösséggel szemléli a lassan geodícium méreteket öltő megbetegedéseket. Miért is?

 

Készült egy riport a járvány okait megtaláló tudóscsoport vezetőjével, aki erre is válaszol:

 

Is it not surprising that with such a high death toll there is not more media coverage of this disease?

This is a disease of poor farmers: a disease of rural villagers in Asian, African and Latin American countries. This is not a disease of the Western World. Hence, a low visibility in print and electronic media. Also there is emerging evidence that the disease is linked to agrochemicals produced by multinationals. They want to hide the link, promote other theories, and undermine the severity of the disease. Leading media institutions in the contemporary world are subverted by the hidden agendas prepared by political and economic behemoths. So how can we expect truthful reporting?

http://sustainablepulse.com/2014/03/24/scientist-slams-biotech-industry-deadly-kidney-disease-epidemic-exclusive-interview/#.VK5H9_nepph

 

A profit nagy úr, a fejlesztéseknek meg kell térülni, amíg nincsenek minden kétséget kizáró bizonyítékok addig nyugodtan lehet forgalmazni a mérdgeket és garantálható hogy mindig lesznek olyanok akik kétséget támasztanak majd a bizonyítékokat illetően, addig pedig az ártatlanság vélelme alapján békésen szemléljük hogyan hullanak az emberek, távol is vannak, szegények is, örüljenek, hogy a nagy multik jóvoltából egyáltalán dolgozhatnak, igazi jótétemény ez a szegény világban.

 

 

Előzmény: togent (2300)