Heulwen Creative Commons License 2015.01.06 0 1 171

Még sose írtam ki, hogy miket próbáltam eddig görcsök ellen, de hátha másnak is segít.

 

Először is, a legfontosabb tanácsom, hogy igyatok elég vizet. Szerintem ez az első, amit meg kell tanulni. Tartom éppen az 1 és fél, 2 litert per nap. Ahhoz képest ami régen volt, már ez is nagy haladás. A lényeg a folyamatosság. Szoktasd rá magad, ha még nem tetted. (!) Nálam ez segített a leginkább.

 

Éles fájdalmaim szoktak lenni az első napon és görcsök legalább két napon. Változó erősség, néha még tanulni is tudok keveset, máskor órákig lefekszem a melegítős párnámon és megpróbálok elsüllyedni. Volt, hogy hánytam, de ritkábban, régebben párszor hasmenésem is volt. A vérzés darabos volt és fájdalmas. Általában 30-32 napig tartott, míg megjött, mostanában jobb, nyilvánvalóan végigstresszeltem fél-egy évet, mert egy időszakban mindegyik túlment a 37en. 1-2 héttel a menzesz előtt kezdődtek a hangulatingadozások, mikor megjött, akkor megszűntek.

 

A legrosszabb része mégis az, ahogyan az első napon mintha szivacs lenne a fejemben, nem tudok gondolkodni. Szinte fáj az agyam. 

 

Csodás segítséget találtam erre a problémára egy Ayurvédás kávéban (koffeinmentes), melynek Shatawari a neve. A hormonális egyensúly segítőjeként hirdeti magát, közvetlenül a menzesz előtt, elején érdemes 1-et meginni. Az íze szokható. Sajnos nem tudom Magyarországon kapható-e.

 

A második: Ginseng Royal Jelly ampulla (SANJING márka(!)) - méhpempővel és ginsenggyökér kivonattal. Ez leginkább az aktivitást növeli. Nem vagyok olyan fáradt, több a "szexuális energiám", nem vagyok olyan száraz. Figyelni kell az adagra, én például annyira érzékeny vagyok rá, hogy egy ampullától/nap elképesztően aktív leszek, de a fáradtságérzeten már egy fele ampulla is segít. Egyetlen hátulütője, hogy minél többet iszok egy nap, annál kevésbé tudok elaludni. 

Lehet fujjogni, hogy öndiagnosztizáltam magam, de a tüneteim alapján arra gondolok, hogy mind öszrogénból, mind progeszteronból kicsivel kevesebbet termelek, mint kellene. A Ginseng az ösztrogén problémára nyújt megoldást, nézzen utána az, aki próbálkozik vele. 

Hangulatváltozásaim is voltak. Megtanultam figyelni a viselkedésem. A ginseng határozottá, aktívvá tesz, nem lesznek (olyan nagyok) a hangulatkilengések.

 

A harmadik: Zafír Barátcserje kapszula. Ez már sokaknak ismerősen csenghet, sokan használják babatervhez, fájdalmak ellen, etc. A progeszterontermelést segíti.

Ez talán a legutolsó felfedezettem, 2 hónapja szedem, de csak egy enyhe, napi egy kapszulás adagot. Első tapasztalatok: nedvesség. Nem vicc, az első pár hétben minden nap pontban 11kor bugyit kellett cserélnem, annyira nedvessé tett. A közérzetem javult, nyugodtabbá váltam tőle. Az első menzesz visszalépett 30-valahányról 30-ra, és a fájdalmak csökkentek. Mikor kihagytam belőle pár napot, akkor volt egy nagyobb hangulatingadozásom, de tökéletesen visszaálltam. Többen írják, hogy a szexet nem kívánják tőle... hát, kombinációban a kettő nekem pont tökéletes volt.

Remélem valakinek segíthettem.