unartis: Creative Commons License 2014.12.31 0 0 1794

Szia Gábor!

Én is el kezdtem elejétől végig, átolvasni a topikot,, igaz, hogy még nem tatok az 1170-es hozzászólásnál, azt a hozzászólást megnéztem, azt még Navocs írta az akkor beszerzett növényeit mutatja be. Ha a Yucca gloriosa-ra gondolsz amelyről virágos képet is tettem fel már korábban, a növény amúgy tényleg J.Demetertől, a Füvészkertből származik,  mint még az eleki Yucca baccata-m(amelyik idén termett), illetve a Yucca baileyi-m is. Akkoriban nem nagyon tudam, honnan beszerezni ezeket a növényeket, mert nem nagyon volt rá lehetőség. Sőt volt valamennyi kudarcot okozó beszerzés is, így pl. Még valamikor 2005 tájékán vettem Y. torreyi-t és Y. faxoniana-tis a szép nyári fejlődés után a télen kifagyott. Írtam a pálm@ligetes 3db Yuccb elata és egy darabos  Y. stricta beszerzésemről is, ott az a 3 jukka soha nem volt elata, mert vaskosabb levelei voltak, nem bírta a telet, szerintem a szakértelem hiánya miatt küldtek rossz növényeket akkor,tehát olyan jukka fajt sóztak rám elata néven ami soha nem volt az.

Amióta külföldről kezdtem választani jukkák magjait azóta nagyobb eséllyel jutok azokhoz a fajokhoz amik valóban azok.

Előzmény: ramirezxxx (1793)