Sziasztok!
Szakiknak egy kis gondolkodni való lenne persze nekem ez segítség.
Aktuális lenne a 2000-ben épült 30-as ytongból és 7cm nikecell szigeteléssel ellátott 42 négyzetméter alapterületű házikó korszerűsítése. Még egy szint van plussz tetőtér.
Csak gázcsonk van, nincs kiépítve semmi,se vegyeskazán se kémény se radiátorom nincs.
A 2 szinten 6KW-os villanykályhák, a tetőtérben 4,5KW-os mindhárom 1,5-ös fokozaton üzemelve egész télen.Többnyire mindenhol 21...21,5 fok van.Elvagyunk.
Melegvizet Ariston WD100 egy hőcserélős 100L-es boyler szolgáltat,a hőcserélőre nincs semmi kötve.Mértem külön mérővel egy hónapban 100KW-ot fogyaszt el.
Van egy garázs ott fűtés nincs és most épülne mellé még egy.
Ami szempont lenne:
Átmeneti időszakokban nem tudom szabályozni a kályhák lomha működését,lekapcsolni ha meleg van fel ha hideg.A kályhákon lévő szabályzó ez nem igazán erre való.Március-április mikor bejön 3-4 nap melegebb én zabáltatom velük az áramot feleslegesen.Igaz akkor csak 500-700KW megy el egy hónapban ,mikor hideg tél nyomul akkor 1300KW körül fogyaszt a három.
Az éves szaldóm vezérelt áramból:7800KW
Nappali áram: 2000KW
A havi csekkem most 19500Ft Viktor előtt 28-29 ezer volt nem változott semmi.
Kazánháznak való részem az épületben nincs,déli tetőm csak 10négyzetméter ,full nyugati a ház tetejének féloldala Kb 6X7 méter.
Kíváncsi volnék ki hogy gondolkodik és merre mozdulna el beruházás terén persze az ésszerűséget figyelembe véve.
Köszönöm a türelmeteket és a meglátásotokat.
Mondanám hogy szép eget de sajnos most depi a hangulat ha kinézek.