V43 1279
2014.12.25
|
|
0 0
46947
|
OKT Bakonybél-Zirc
A legutóbbi túrámat a befejezésénél folytattam. Gyorsan magam mögött hagytam Bakonybélt és az erdei aszfaltos úton is tempóztam, hogy elérjem a vonatom Zircen. Őszintén szólva kicsit tartottam a Kőris-hegy megmászásától (arányaiban kb. a Mátraverebély-Ágasvár szakasszal esett egybe, a valóságban kiderült, hogy egyik sem vészes), de mint tapasztaltam jó "elosztású" rész, így nem volt túlzottan meredek, huzamosabb távolságig megerőltető rész benne. Szép bükkösök között vezetett az utam egyre feljebb. A Kőris-hegyen nagyon erős szél fújt, így a kilátóban nem töltöttem túl sok időt (minek van a fele lerácsozva?). Leereszkedve a hegyről elég sok letört ágat és gallyat tapasztaltam, bő 1 km-en keresztül. Szépalmapuszta előtt visszatekintve szép kilátás nyílott a Magas-Bakonyra. Szépalma-Borzavár között számomra meglepő módon, elég élénk forgalom zajlott. Borzaváron kicsit előbb vártam a pecsétet (kis híján a falu végénél van), de rendben meglett. Az utolsó szakasz is rendben lezajlott Zircig, közben rám sötétedett. Érdekes látvány volt Zirc előtt az erdőből szemlélni a rengeteg fényes pontot. Ezek után kényelmesen értem el a kiszemelt vonatot.
Pecsétek, jelzések rendben, ahogyan eddig Nagyvázsonytól Zircig tapasztaltam a Bakonyban.
További kellemes karácsonyt mindenkinek!
|
|