indiganos Creative Commons License 2014.12.20 0 0 237

 

Nem rossz az a lámpa, amit linkeltél Sándor111, ty, lehet hogy megrendelem, bár kicsit soknak tűnik a szállítási idő. Ha most rendelem meg úgy nézem januárvégére ér csak ide, és február elején már kezdhetek nyomulni a fóliával. Meg aztán nekem kizáróla a kék tartomány (450-500nm, színhőmérséklet 7000K és 5000K) kéne asszem.

 

A négyzetméter, watt leírás is hasznos volt, illetve a többi magyarázó szöveg. A kalkulátor ugyszintén, bár nálam egy ablak mellett van az egész. A grow shopban azt mondta a srác, hogy szerinte a 400 wattos 6 óra világításnak a napi 9 óra természetes fény mellett elégnek kell lennie. Esetleg az okozhat problémát, hogy régi a lámpa.

 

Viszont a csiliken sárgulnak, majd hullanak a levelek, megnyúltak a törzs, alul már nincs levél, de virágzik, ahogy az összes kaktusz és az orhidea, ez utóbbi erőteljes növekedésnek is indult... nem tudom mi lehet a csilik baja. Bár már 10 hónaposak... az egyenlítő környékéről hoztam a magot, de úgy tűnik kevés volt neki a napsütéses órák száma itthon. Abban bízom, hogy jövőre talán teremni fognak.

 

Talán kék fény kéne még. Egy ilyennel világítok: http://www.promelsa.com.pe/pdf/08522007.pdf

egész konkrétan ezzel: lucalox lu400/ho/t/40ng

 

Mondjuk az biztos, hogy amikor behoztam őket túlöntöztem és penészes a szoba fala is egy hete.

Ami óriási hiba volt, hogy többnyire sima virágföldet használtam.

 

Van sokféle növény amúgy a sarokban, aminek a falait alufóliával és tükörrel fedtem le. Van több fásszárúl, és 4 datolyaszilva palánta is. Gondolom január elején kezdhetem a palántázást, bár annak még nem olvastam utána.

 

Probálok feltölteni képeket is majd.

Minden kritikát, vélemény szívesen fogadnék.

Előzmény: Sándor111 (230)