Ez azért már erősen OFF, de:
Borfronton a forralt bor az Achilles-sarkam, nem ismerem, és különösebben nem is szeretem. Fröccs esetében alaptétel, hogy a rossz borból nem lesz iható fröccs, de a szódavíz neutrális íze okán ez nem is meglepő. A bőséges fűszerezésnek köszönhetően a forralt bor esetében talán ennyire nem kell szigorúnak lenni, de azért a másnap reggel szempontjából sem mindegy, hogy mi kerül az emberi szervezetbe. A vörösboros kóla egykori divatja és a fiatal korosztály körében napjainkban is fel-felbukkanó reneszánsza esetében szintén az olcsó, gyenge minőségű, a fogzománcot agresszívan támadó savakkal bíró :-) vörösbort próbálják domesztikálni a kóla cukros édességével.
... de botrány, hogy nem tér ki a Btk.
arra, hogy emberiség elleni bűntett a vbk.
25 fölött kólát a borba
nem rak már senki, maximum az orrba ...
(Belga: Boros)
Ez eddig olyan kormányszóvivői válasz volt. A lényeg: én nem a legolcsóbb bort venném hozzá. De ez már túlmutat a borvásárláson, általában a fogyasztói magatartásomat is ez jellemzi. Kevesebbet, de jobb minőségűt. Csak a példa kedvéért: egy palack bor elfogyasztása feleségemnek (aki szerencsére szintén borkedvelő, sőt, véleményem szerint egy szuperízlelő - róluk bővebben itt http://alkoholista.blog.hu/2008/03/14/bimboszamolas_es_szuperizlelok) és nekem általában egy teljes hétvége programja.