garass Creative Commons License 2014.12.14 0 0 46723

Örülök, hogy ez a téma itt újra elő került, és épp Tamás kezdeményezésére.

Épp most állunk értetlenül a jelzésfestés szerződéskötése előtt . Pontosabban meg kellene adni 80 betonoszlop koordinációs helyét. (ez a 360 oszlop megyénkre eső része lenne). DE! az oszlopok mostani pontosítás szerint csak Tematikus utakra kerülhetnek és nem az OKT-re. (Kivéve, ha a kettő együtt fut.)

Az MTSZ augusztusi vezetői értekezletén került elő először az oszlop téma, akkor csak OKK elősegítése céljából. Több megyei vezető is szorgalmazta a dolgot, joggal. A tematikus utakról szó sem volt még ekkor. A most megismert szerződési ajánlat szerint nálunk most kellene felújítani 314 km kéket és mellette 276 km újonan kitalált tematikus utat.  Már az arányok is magukért beszélnek.

Természetesen a Cserehátban nem lesz új tematikus út, így ez alapból kizárt. Azaz marad a jelezhetetlen állapot. Ugyanakkor új tematikus útjaink lennének a Bükkben, Aggteleki-karszton és a Zemplénben. Itt ugye néhány pontot, kisebb szakaszt kivéve mindenhol van mire festeni, sőt ezek többsége más jelzett utakkal együtt futna.

Kérdem én hova tegyünk 80 oszlopot ilyen feltételek mellett??

Tamás nem tudom, esetleg tudsz e erről valami megnyugtatóbb információt?

 

  

Előzmény: Törölt nick (46720)